Directorul INFP vorbește despre un posibil CUTREMUR DEVASTATOR: „Zona seismică Vrancea rămâne încărcată. NU este EXCLUS nimic”

Directorul INFP vorbește despre un posibil CUTREMUR DEVASTATOR: „Zona seismică Vrancea rămâne încărcată.  NU este EXCLUS nimic”

Directorul științific al științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, sugerează că declarat că ultimul cutremur de 4.9 grade pe Richter, produs miercuri în zona în Vrancea, ar putea putea prevesti un seism mai mare.

„Putem vorbi de dublet, de două cutremure de magnitudini apropiate, de magnitudini moderate, ceva mai mari decât cele obişnuite. Zona Vrancea, după cum se ştie, de multe ori produce astfel de evenimente cuplate, apar două-trei cutremure, în decurs de o zi sau două zile.

România, LOVITĂ de un nou CUTREMUR. S-a întâmplat în urmă cu puțin timp

Zona Vrancea este o zonă destul de mare, capabilă să producă seisme de magnitudini mari, magnitudini de peste 7. Aceste cutremure, într-adevăr, descarcă local, în anumite zone mai descarcă tensiune, dar pe total, zona rămâne totuşi încărcată”, a explicat Mircea Radulian.

Un nou CUTREMUR în România

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 4,8 pe scara Richter s-a produs a avut loc miercuri dimineaţa, la ora 5;32, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 150 de kilometri.  

Seismul a avut loc în apropierea oraşelor Nehoiu (19 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (38 km), Târgu Secuiesc (48 km), Vălenii de Munte (55 km). 

În aceeaşi zonă a avut loc marţi un cutremur cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter, la o adâncime de 96,6 km. Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti, scrie Agerpres.