Evenimentul Zilei > Economie > Directorul general al Avioane Craiova, Marin Stancu a fost concediat de ministrul Economiei, Lucian Bode
Directorul general al Avioane Craiova, Marin Stancu a fost concediat de ministrul Economiei, Lucian Bode

Directorul general al Avioane Craiova, Marin Stancu a fost concediat de ministrul Economiei, Lucian Bode

Directorul general al SC Avioane SA Craiova, Marin Stancu, a fost eliberat din funcţie astăzi, de către ministrul Economiei, în urma unui protest spontan al salariaţilor care a avut loc, ieri, în curtea societăţii.

Anunţul a fost făcut de către prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, care a spus că în funcţia de director general al SC Avioane SA Craiova a fost numit Ioan Sava, prin ordin al ministrului Economiei, scrie Agerpres.

Aproximativ 300 de salariaţi de la Fabrica de Avioane Craiova au participat ieri la un protest spontan în curtea societăţii, care s-a încheiat după mai bine de trei ore, iar angajaţii au reluat lucrul numai după ce prefectul judeţului Dolj le-a dat asigurări că revendicările lor privind plata restanţelor salariale vor fi imediat transmise Ministerului Economiei.

Angajaţii SC Avioane SA Craiova au solicitat şi demisia actualei conduceri a societăţii pe care au acuzat-o de management defectuos.

Doleanțele protestatarilor au ajuns la minister

După discuţiile avute cu reprezentanţii salariaţilor timp de mai bine de o oră, prefectul judeţului Dolj s-a adresat salariaţilor pe care i-a asigurat că revendicările vor ajunge chiar în cursul zilei de luni la Ministerul Economiei şi că îi va solicita ministrului Economiei, Lucian Bode, să facă o vizită la Fabrica de Avioane.

"Împreună cu cei care au fost desemnaţi de dumneavoastră să avem dialogul şi împreună cu reprezentanţii conducerii societăţii am stabilit un set de probleme cu care vă confruntaţi dumneavoastră. Voi înainta un material către Ministerul Economiei şi către toate celelalte ministere care ar putea să colaboreze cu dumneavoastră pentru că este o forţă de muncă extrem de bine calificată pe care mulţi ar dori să o aibă în întreprinderile lor şi eu zic că această societate are mult de dat şi de realizat ca valoare. Am stabilit ca acest material să îl redactăm împreună cu reprezentanţii dumneavoastră ca să nu omitem ceva", le-a spus Nicolae Giugea muncitorilor prezenţi la protest.

Salarii restante din luna mai 2011

Liderul de sindicat al SC Avioane SA Craiova, Victor Peţa, a declarat că va cere Ministerului Economiei să urgenteze plata salariilor restante din luna mai 2011, precum şi încheierea unor contracte care să aducă profit societăţii.

"Vrem un manager care să ne dea de lucru, vrem să ştim că pe data de 18 ale lunii ne luăm salariile. Nu avem nevoie de un manager care se plimbă prin ţări străine. A fost în China şi în Singapore în luna februarie, fără avizul consiliului de administraţie al fabricii şi nici nu ştim ce a căutat acolo", a spus Victor Peţa.

Protestul angajaţilor SC Avioane SA Craiova s-a încheiat fără incidente.

Fabrica de Avioane din Craiova, care în 1990 avea aproape 5.000 de salariaţi, mai are acum 296 de angajaţi. Deşi a fost scoasă la privatizare de nenumărate ori, acţionarul majoritar este în continuare statul român.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: