Dinu, băgat la mijloc

Dinu, băgat la mijloc

Acţionarii de la Dinamo i-au cerut Procurorului să se implice mai serios în treburile echipei, deşi fostul internaţional ar fi vrut să stea deoparte.

Zbucium intern la echipa de fotbal Dinamo, care, ieri la amiază, în cantonamentul din Turcia, a bifat încă un rezultat nesatisfăcător în meciurile de pregătire, 0-0 cu Siofok - o formaţie modestă din campionatul Ungariei. Cu mai puţin de două săptămâni înainte de reluarea sezonului în Liga I, campiona „en-titre“ nu-şi găseşte liniştea.

Înfrângerea usturătoare suferită duminică, 2-5 cu bulgarii de la Litex Loveci, le-a sunat conducătorilor ca un semnal de alarmă. Acţionarii au plănuit să schimbe din temelii echipa tehnică. Timp de câteva ore, Gheorghe Mulţescu a fost amăgit cu promisiunea că va fi numit director tehnic, urmând să facă echipă cu Cornel Ţălnar, caz în care Cornel Dinu ar fi fost repus în funcţia de administrator-delegat şi ar fi fost degrevat de orice responsabilitate în privinţa rezultatelor. Ţălnar, contestat de jucători

Luni după-amiază, Procurorul a fost sunat din ţară de Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director, care i-a cerut să se implice în treburile echipei altfel decât o făcuse până atunci. Supărat că treaba merge din rău în mai rău la Dinamo, fostul internaţional a lipsit de la mai multe şedinţe de pregătire în Turcia, în condiţiile în care finul Ţălnar şi-a pierdut şi ultima brumă de autoritate în faţa jucătorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spre seară, directorul executiv Cristi Borcea a convocat o şedinţă la care a participat întreg stafful tehnic. Conducătorii i-au trasat lui Dinu atribuţiuni sporite, obligându-l să preia frâiele echipei. Procurorul va răspunde de-acum încolo de rezultate, deşi ar fi preferat să rămână în umbră. Dinu s-a conformat şi a făcut dorinţa şefilor, fiind a „n“-a oară „reîncărcat“ ca antrenor sau director tehnic la Dinamo. La partida de ieri cu Siofok, Dinu a luat loc pe banca tehnică, după ce la precedentele jocuri de verificare a stat în tribună. „CÂINE“ PE VIAŢĂ Ion Moldovan: „Am contract cu Dinamo din ’75!“ Dinamo plănuieşte să transforme Centrul de Copii şi Juniori într-o „fabrică“ de talente. Din acest motiv, „câinii“ l-au angajat, pentru o perioadă de trei ani şi jumătate, în funcţia de manager al centrului, pe Ion Moldovan. „Acest proiect a fost început în 1998. Vrem să producem mai mulţi jucători de valoare. Dinamo mi-a creat o imagine bună, iar eu voi încerca acum să-i întorc serviciul. Am contract cu Dinamo din ’75“, ne-a declarat Moldovan, antrenorul care are experienţă la nivelul de copii şi juniori, promovându-l, printre alţii, pe Adrian Mutu la naţionala de tineret.

ACHIZIŢIE DE LUX Autocar de Liga Campionilor pentru „câini“ În cel de-al doilea meci amical pe care l-a susţinut ieri în Turcia, Dinamo a trecut aseară de formaţia maghiară Zalaegerszeg, scor 2-1 (goluri Osvaldo Miranda şi Ionel Dănciulescu). Fundaşul Pekarici s-a accidentat grav şi va lipsi o lună de pe gazon. Pentru „câini“ au jucat fotbaliştii care nu au evoluat în prima partidă de verificare, disputată tot ieri, dar la amiază: 0-0 cu Siofok - o altă grupare din Ungaria. Ieri, dinamoviştilor le-a sosit autocarul cel nou, marca Neoplan Cityliner, cumpărat cu 300.000 de euro. Maşina are 34 de locuri, monitoare LCD încorporate şi internet wireless, iar tapiţeria este de culoare roşie.