"Astăzi este ca şi cum m-aş întoarce acasă. Merg în Valea Jiului şi voi avea ocazia să revăd liceul unde mi-am început cariera didactică: Colegiul 'Dimitrie Leonida' din Petroşani. Valea Jiului este o regiune specială din toate punctele de vedere, o regiune care are nevoie de o atenţie specială din partea statului, a autorităţilor centrale, dar şi a celor locale. Îmi doresc ca întâlnirile pe care eu şi colegii mei din Guvern le vom avea astăzi să fie un prim pas pentru identificarea unor soluţii în vederea includerii cât mai rapide a acestei zone într-un program de dezvoltare integrată teritorială care să permită finanţarea unor proiecte de îmbunătăţire a calităţii vieţii de aici", a afirmat Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, Valea Jiului este o regiune cu oameni care şi-au pierdut speranţa, cărora România le este datoare.

"Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, Valea Jiului nu este doar despre mineri, Valea Jiului este acum o regiune cu oameni resemnaţi, care şi-au pierdut speranţa, acolo au dispărut viaţa socială şi visul unei vieţi mai bune, acolo a dispărut societatea, tranziţia a trecut ca un buldozer peste o societate care a trecut la un proiect care pune profitul înaintea oamenilor. Timp de doi ani în care am băut şi eu apă din Jiu, alături de oamenii de aici, am simţit căldura şi disperarea cu care ei se agaţă de viaţă. România le este datoare, noi toţi le datorăm câte ceva locuitorilor din Valea Plângerii", a completat Vasile Dîncu, potrivit Agerpres.

Premierul Dacian Cioloş declara recent că Guvernul vrea ca până la sfârşitul mandatului să propună o abordare integrată pentru dezvoltarea Văii Jiului, a localităţii Roşia Montană şi a zonei Moldovei.