Evenimentul Zilei > Actualitate > „Câinii“, sfâșiați de arbitraj
„Câinii“, sfâșiați de arbitraj

„Câinii“, sfâșiați de arbitraj

Dinamo a scăpat uimitor victoria în meciul cu Astra Giurgiu (scor 2-2), după ce a primit două goluri marcate mai mult de arbitri decât de adversari

Dinamo și Astra Giurgiu și-au dat întâlnire, în Ștefan cel Mare, în prima etapă a returului campionatului intern.

Meciul n-a avut istoric până în ultimele 10 minute, pentru că fosta campioană a fost resemnată și a primit două goluri, de la Adam Nemec (33) și Sergiu Hanca (51).

În plus, giurgiuveanul Junior Morais a fost eliminat de arbitrul Cristi Balaj, pentru proteste, în minutul 58. Însă, gazdele au făcut pasul înapoi în final și le-au permis oaspeților să egaleze! Mai întâi, Cristi Săpunaru a executat o lovitură liberă de la 18 metri, mingea nu a părut că ar fi trecut cu toată circumferința de linia porții, dar Cristi Balaj a fluierat gol și a arătat centrul terenului, la semnalizarea tușierului Aurel Onița.

Au spart geamul de la vestiarul arbitrilor

Apoi, în ultimele secunde, „centralul“ a dictat un penalty nejustificat, după un contact între portarul Penedo și Romario Kortzorg. Dinamovistul și-a atins adversarul, dar mai întâi a atins mingea, pe care a respins-o. În prealabil, jucătorul Astrei fusese ținut ușor de Mihai Popescu, dar în mod normal nu se impunea nicio sancțiune.

S-a terminat 2-2, iar la final, un jucător al echipei Dinamo a spart geamul de la vestiarul arbitrilor. Vinovatul n-a fost identificat, dar este de așteptat ca membrii Comisiei de Disciplină să-i sancționeze pe „câini“.

„E frustrant. Nu trebuia să-i lăsăm să ajungă acolo“

Surprinzător, Ioan Andone n-a avut nimic de reproșat brigăzii care a condus partida cu Astra. „Fălcosul“ a vorbit despre atitudinea greșită avută de echipa sa, în finalul partidei cu Astra.

„Nu mai trebuie să vorbim de arbitru, de astea. Astea sunt scuze. E frustrant. Dar nu trebuia să îi lăsăm să ajungă acolo. Uite, și Cristi Balaj a greșit, care e un arbitru foarte bun. Dacă nu îndreptăm greșelile, nu ajungem acolo unde ne dorim. Nu avem voie să facem asemenea greșeli când jucăm 10 contra 11“, a declarat tehnicianul grupării „roș-albe“.

Mutu, apel către Burleanu

Dinamoviștii au avut mari probleme în acest sezon al Ligii I, din cauza arbitrajelor. Echipa din Ștefan cel Mare a mai fost dezavantajată și în confruntarea cu ASA Târgu Mureș (scor 1-2), dar și în cea cu Concordia Chiajna (scor 0-1). După meciul cu Astra, Adrian Mutu, managerul general al echipei, a ieșit la rampă cu un discurs tăios. „Se întâmplă prea des să se greșească împotriva noastră. Încă o dată Dinamo trece printr-un asemenea moment, în care pierde puncte printr-o greșeală de arbitraj foarte mare. Domnul Burleanu ar trebui să se uite mai atent la arbitraj, pentru că așa ceva nu se mai poate“, a spus „Briliantul“.