Dinamo a reușit, sâmbătă, în deplasare, să umilească campioana în exercițiu a României, Astra Giurgiu, cu scorul de 4-1. Rezultatul înregistrat de „câini“ a demonstrat că roata s-a întors pentru giurgiuveni, la capitolul înfrâgeri usturătoare.

Sezonul trecut, Astra a cucerit primul titlu de campioană din istorie, iar Marius Şumudică şi jucătorii săi au declanşat petrecerea imediat după remiza Stelei cu Pandurii, scor 1-1. Deși au petrecut până în zori, jucătorii Astrei au fost la înălțime și în partida cu Dinamo, pe care au câștigat-o cu 4-2, după ce la pauză oaspeții conduceau cu 2-1. „I-am bătut beți, după 50 de șampanii și șapte navete de bere“, declara „Șumi“ la finalul acelei partidei.

Sâmbătă, însă, în prima etapă a noului sezon al Ligii I, Astra a fost trezită din „beția“ succesului precedent. „Câinii“, însetați de victorie, au surclasat campioana României, la Giurgiu, cu un neverosimil scor de 4-1, grație unui hattrick reușit de Harlem Gnohere (23 și 69 – ambele din penalty și 76) și Valentin Lazăr (44), în timp ce pentru gazde a punctat Fernando Boldrin, în minutul 49, de la punctul cu var.

Victorie conturată și de „Baby Dinamo“

Astfel, gruparea din Ștefan cel Mare a debutat cu dreptul în prima etapă a sezonului regulat al Ligii I, chiar la primul joc oficial al lui Ioan Andone la cârma formației dinamoviste. „Pentru noi a fost un meci dificil. Să învingem campioana României la asemenea scor ne dă speranțe pentru viitor. Totuși, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, este abia începutul. Noi am mizat în acest meci pe cinci jucători tineri, de la echipa a doua. Pe acest lucru vom conta și pe viitor. Vrem să formăm echipa din propria pepinieră“, a declarat, pentru EVZ, Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo.