Dinamo, 99% campioana

Dinamo, 99% campioana

"Cainii" mai au nevoie de un punct pentru a castiga al 18-lea titlu.

Echipa de fotbal Dinamo se grabeste sa puna mana pe cel de-al 18-lea titlu de campioana din istoria clubului. In etapa de ieri, liderul detasat din Liga I a dispus pe teren propriu, scor 2-0, de Gloria Bistrita.

„Cainii” lui Mircea Rednic au adunat, in cele 29 de etape scurse din aceasta editie, un numar impresionant de puncte: 72! CFR Cluj, ocupanta locului secund, are doar 57 de puncte, iar pana la finalul sezonului mai sunt de jucat cinci runde.

Un an de invincibilitate pe teren propriu in campionat

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a deveni matematic campioana, Dinamo mai are nevoie de un singur punct. Etapa viitoare, liderul joaca la Iasi, cu Poli. „Aleo, aleo, campioana tarii este Dinamo!” si „Ale, ale, sa vina titlul 18!” s-a scandat ieri pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare.

Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei, a suferit ieri a treia infrangere in fata formatiilor pregatite de Mircea Rednic. Mai mult, de cand a preluat Gloria, „Motul” n-a obtinut niciun punct in fata echipei Dinamo, grupare la care s-a consacrat ca jucator.

> Dinamo este aproape de a bifa un an de invincibilitate in campionat! Pe 13 mai 2006, Dinamo suferea ultima infrangere in Liga I, 1-2 cu FC Vaslui. Pe banca tehnica a moldovenilor se afla atunci Mircea Rednic.

> „Ros-albii” vor sa-l ajute pe Claudiu Niculescu sa devina golgheterul Ligii I. Intentiile „cainilor” au fost dezvaluite de o faza petrecuta in minutul 45, cand Ionel Danciulescu a ales sa-i paseze colegului sau din atac, desi se afla in pozitie excelenta de sut. Claudiu Niculescu se lupta cu Ionel Ganea pentru titlul de golgheter al campionatului. Ambii au la activ 15 goluri.

Au ratat doborarea unui record vechi de 20 de ani!

> Suporterii s-au ingramadit la intrarea din dreptul tribunei oficiale. „De ce ne tineti afara, avem iarasi terenul suspendat?”, au glumit spectatorii veniti la meci. Aseara, jandarmeria le-a reprosat dinamovistilor, prin intermediul unui comunicat, modul defectuos in care au organizat meciul, existand riscul producerii de incidente intre spectatori.

Dinamo ar fi castigat titlul inca de ieri, daca ardelenii ar fi pierdut la Pitesti, esec coroborat cu succesul liderului in partida cu Gloria Bistrita. CFR Cluj este sigura trupa din campionat care i-a invins pe dinamovisti in acest sezon, in runda a 14-a.

Ultima formatie care a luat campionatul cu cinci etape inainte de final este Steaua, in sezoanele 1985/1986 si 1986/1987. In stagiunea 1999/2000, Dinamo, pentru care jucau staruri precum Ionut Lupescu, Adrian Mutu, Marius Niculae si Jean Vladoiu, si-a asigurat matematic titlul cu patru etape inainte de final.

Rednic, fericit si trist in acelasi timp

Dupa meci, Mircea Rednic, artizanul succeselor obtinute de Dinamo, plangea cu un ochi si radea cu celalalt: „Sunt un om fericit, dar si trist. Fericit pentru ca, de ziua mea, am castigat in Ghencea, de ziua fetei mele am castigat in Giulesti, iar de ziua sotiei am castigat cu Gloria.

Sunt trist pentru ca nea Florica (n.r. - Dumitrache) n-a apucat sa ma vada campion. Trebuie sa ne gandim la sezonul viitor. Eu imi doresc foarte mult sa trecem de grupele Ligii Campionilor. Avem cel mai bun atac si cea mai buna aparare din campionatul intern”.

LIGA I

DINAMO - GLORIA BISTRITA.................2-0Marcatori: Ze Kalanga (35), L. Ganea (77)

DINAMO: Lobont 7 - Blay 6, Scarlatache 6, R. Stefan 6, Pulhac 6 - Ze Kalanga 7 (74, L. Ganea 7), Margaritescu 6, Ad. Cristea 6 (81, Vranjkovici), C. Munteanu 6 (70, Balace 6) - Cl. Niculescu 5, Danciulescu 5. Antrenor: Mircea Rednic

GLORIA: Albut 5 - Suru 4 (83, Curtuius), Barras 4, G. Muresan 5, Roszel 5 - Predescu 5, Abrudan 5, Peres 4, D. Roman 5 - S. Costea 4 (64, Voicila 4), Bad 4 (71, V. Florea 4). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau

Stadion: „Dinamo”; Spectatori: 9.000; Arbitri: V. Berbecaru 6 - M. Nagy 6, G. Szabo 6

ATITUDINE

Conducerea se opune ideii lui Mircea Lucescu Propunerea ca arena centrala din Soseaua Stefan cel Mare sa fie denumita „Florea Dumitrache”, idee lansata de la Donetk de Mircea Lucescu, cel mai bun prieten al „Mopsului” in fotbal, n-are trecere la sefii clubului Dinamo.

„Numele lui Dumitrache este purtat deja de un stadion secundar din Complexul Sportiv Dinamo. Dupa retragerea din activitate, Dumitrache s-a ocupat un timp de grupele de copii si juniori.

Acesta a fost motivul pentru care, acum cativa ani, am decis ca unul dintre terenurile pe care se antreneaza si evolueaza grupele de copii de la Dinamo sa se numeasca „Florea Dumitrache””, sustine Nicolae Badea, seful gruparii „ros-albe”.

ULTIMA DORINTA A LUI DUMITRACHE „Sa aveti grija de oamenii saraci” Fotbalul romanesc si-a luat ramas bun sambata de la Florea Dumitrache, fostul atacant de legenda decedat la varsta de 59 de ani. „Mopsul” a fost inmormantat, cu onoruri militare, la Cimitirul „Reinvierea”, din Bucuresti.

Au tinut sa-i aduca un ultim omagiu personalitati de prim rang din sportul romanesc: Gica Hagi, Cornel Dinu, Ion Parcalab, Mircea Sandu, Ionut si Culae Lupescu, precum si 600 de necunoscuti, care l-au indragit ca jucator. Coroane cu flori au trimis Adrian Mutu si Mircea Lucescu.

Au lipsit conducatorii de la Dinamo, clubul pe care Dumitrache l-a slujit cu credinta. Singurul actionar prezent la funeralii a fost presedintele Nicolae Badea.

Fosta sotie i-a fost alaturi

Pe patul de spital, Florea Dumitrache a avut o ultima dorinta, pe care si-a exprimat-o intr-un moment in care respira fara ajutorul aparatelor si parea ca-si revine.

„Sa aveti grija de oamenii saraci de la Dinamo”, le-a cerut el oficialilor „ros-albi”. Cei care s-au ocupat de funeralii din partea clubului Dinamo s-au conformat si au chemat la pomana 20 de cersetori si oameni saraci care-si fac veacul in zona stadionului.

Fiica lui Florea Dumitrache n-a participat la inmormantarea tatalui ei, in schimb, fosta sotie a tinut sa-i fie alaturi. Dumitrache era divortat si traia de cativa ani impreuna cu Veronica, angajata a FRF, cu care nu era insa casatorit. Cu toate acestea, Veronica ii zicea „sot” lui Dumitrache. (Daniel Contescu)