Evenimentul Zilei > International > Din ultimele preocupări ale RUŞILOR: Să salvăm împreună SOMONUL! | VIDEO
Din ultimele preocupări ale RUŞILOR: Să salvăm împreună SOMONUL! | VIDEO

Din ultimele preocupări ale RUŞILOR: Să salvăm împreună SOMONUL! | VIDEO

Război în Ucraina, situaţie tensionată, avion prăbuşit? Nicio grijă, în Rusia a fost lansată campania „Să salvăm împreună somonul”!!!

Scopul campaniei fiind, după cum a subliniat presa rusă, acela de a contribui la respectarea normelor privind pescuitul de somon.
Potrivit autorilor, campania va ajuta la conservarea somonului pentru generaţiile viitoare, fără ca oamenii să renunţe la acest deliciu.

Fiecare al doilea năvod

Oricine poate participa la campania de protejare a somonului, după cum notează Vocea Rusiei. Zona principală de pescuit a somnului în Federaţia Rusă este Sahalin. „Extremul Orient al Rusiei are cea mai mare populaţie de somon sălbatic din lume. Acum aceasta este în scădere rapidă din cauza braconajului, reducerii habitatului şi nerespectării regulilor de pescuit. Noi încercăm să salvăm această specie de peşte şi pentru aceasta folosim imagini din satelit”. spune Aleksandra Loşkariova, participantă la campanie.

„Imaginile realizate din spaţiu arată că fiecare al doilea năvod este amplasat incorect, adică 50% dintre plase au avut dimensiuni prea mari sau au fost amplasate în apropiere de locurile de depunere a icrelor. Astfel companiile de pescuit industrial reuşesc să facă nişte capturi de zile mari. Desigur, companiile obţin profit mare, dar populaţia de somon scade. Am creat un portal pe Internet şi postăm cu regularitate imagini din spaţiu. Tot acolo puteţi găsi şi un ghid pentru utilizarea imaginilor, adică veţi vedea cum arată un năvod şi cum sunt respectate normele de pescuit. Îi invităm pe toţi cei interesaţi să se alăture campaniei noastre”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: