Din lumea celor care nu cuvântă. VEZI ce parlamentari au făcut figurație în primul an de mandat

Din lumea celor care nu cuvântă. VEZI ce parlamentari au făcut figurație în primul an de mandat

Nu s-au apropiat de microfon decât la depunerea jurământului de credință și nu s-au ostenit să semneze vreun proiect de lege, nici măcar unul ințiat de alți colegi. Pentru unii deputați și senatori, primul an de mandat a fost o îndelungată vacanță.

Pentru 33 de senatori şi deputaţi din totalul de 580, activitatea parlamentară s-a rezumat la depunerea jurământului de credinţă acum un an, arată Digi 24. A fost prima şi ultima oară când au vorbit în plenul Parlamentului, deşi au avut la dispoziţie peste 150 de şedinţe ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Printre ei sunt şi câţiva politicieni cunoscuți, precum Ludovic Orban (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Victor Ciorbea (PNL), Oana Niculescu-Mizil (PSD), Mădălin Voicu (PSD) sau Theodor Paleologu (PDL).

Alţi 20 de deputaţi şi 8 senatori au mai nimerit calea către microfon încă o dată. Unii dintre ei au explicat că actvitatea lor se desfășoară de fapt în comisii. "Argumentele pe care le aveam vizavi de proiectele în discuţie le adusesem în comisia din care fac parte", a spus Ioan Teodorescu, deputat PNL de Giurgiu, pentru Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Suntem foarte mulţi parlamentari acum şi, dacă ar fi să începem să ne spunem toţi opinia asupra unui anumit subiect, probabil că şedinţele nu s-ar mai termina niciodată. Până la urmă, trebuie să fie şi acele furnicuţe care muncesc şi care nu trebuie neapărat să fie şi văzute", își justifică tăcerea Radu Oprea, senator PSD de Prahova.

Aleși fără inițiativă Există şi parlamentari care nu au inițiat nici măcar un proiect de lege. Ba, mai mult, ei nu s-au ostenit nici măcar să susțină și să semneze proiecte inițiate de alți colegi. În această situație se află șase senatori şi deputaţi care nu au semnat nici măcar un proiect de lege. Printre aceștia - parlamentari care sunt și miniștri, cum ar fi Mariana Câmpeanu (PNL) sau Titus Corlăţean (PSD). Alţi opt parlamentari au la activ o singură propunere legislativă.

În prezent, parlamentarii se află în vacanță, din care vor reveni în luna februarie.