Din Afganistan, la spitalul din Deva. Interviul care lămurește intervenția Armatei în pandemia de Coronavirus. Video

Din Afganistan, la spitalul din Deva. Interviul care lămurește intervenția Armatei în pandemia de Coronavirus. Video

După ce fosta conducere a demisionat, spitalul din Deva este condus de o echipă de militari. Este a doua unitate medicală care intră sub controlul Armatei României, după spitalul din Suceava.

Comandant și manager interimar este locotenent-colonel medic Constantin Vlase, cu două misiuni în Afganistan, cel care a dezvăluit ultimele amănunte legate de preluarea controlului asupra spitalului din județul Hunedoara.

În prezent, în spitalul din Deva, aflat în carantină, sunt 105 pacienţi şi 180 de cadre medicale. 85 de pacienţi şi 31 de angajaţi sunt pozitivi COVID 19. Șase persoane declarate vindecate au fost externate joi.

Protocoalele nerespectate, orgoliile, incompetenţa, dar şi lipsa echipamentelor, toate au dus la această situați gravă: peste 116 bolnavi deja, atât pacienţi, cât şi cadre medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evz.ro a fost prima publicație națională care a atras atenția la ce se petrece la spitalul din Deva încă din data de 31 martie. A urmat demiterea managerului și a directorului medical, instalarea unei alte echipe, apoi demisionarea ei fiindcă lucrurile nu puteau stăpânite. Tot în premieră, evz.ro a anunțat că spitalul va fi preluat de o echipă formată din patru medici.

Începând cu data de 8 aprilie, o echipă din Ministerul Apărării Naționale (MApN), formată din patru militari – locotenent-colonel medic Constantin Vlase – manager, maior medic Bogdan-Ion Țambrea - director medical, locotenent-colonel Cătălin Ciopei – ofițer de logistică și locotenent-colonel Sorin Vartolomei – ofiţer de stat major, a preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean Deva, a venit anunțul oficial al MApN.

Locotenent-colonelul medic Constantin Vlase, director medical al Spitalului Militar de Urgență „Aristide Serfiodi” din Galați, este medic specialist în boli infecțioase și a executat, ca medic militar, două misiuni în teatrul de operații Afganistan.

„Suntem ca niște noi născuți în fața acestui virus. O mică breșă, dacă o găsește, efectele virusului  pot conduce la situații explozive. Suntem aici să luăm măsuri și să stopăm această breșă”, a spus, Locotenent-colonelul medic Constantin Vlase.