Editura Evenimentul si Capital

ISIS, MONITORIZAT în România. DIICOT şi SRI au urmărit PROPAGANDA criminală a STATULUI ISLAMIC în România

Propaganda teroristă a fost atent monitorizată în România.
Autor: | | 9 Comentarii | 1910 Vizualizari

Potrivit raportului anual al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în anul 2014, activitatea Serviciului de prevenire şi combatere a infracţiunilor de terorism şi a celor contra siguranţei statului din cadrul DIICOT s-a înscris în aceleaşi coordonate statistice ale anilor precedenţi, fără înregistrarea vreunor fluctuații importante în activitatea investigativă având ca obiect infracţiuni de terorism prevăzute în Legea nr. 535/2004.

Procurorii arată că în colaborare cu Serviciul Român de Informații au fost evaluate periodic vulnerabilitățile generate de înființarea Statului Islamic (cunoscut și sub denumirile de Statul Islamic din Irak și Levant, Statul Islamic din Siria și Levant, abreviat: SI, ISIL și ISIS) prin impunerea sharia (legislație islamică inspirată din scrierile Coranului și sunna, tradiție inspirată din poveștile de viață ale profetului Mohamed) în teritoriile ocupate sau vizate de campania militară agresivă a ISIL, inclusiv în ceea ce privește modul în care evoluțiile din zonă afectează criza siriană și poate conduce la contaminarea continentului european prin apariția și dezvoltarea fenomenului ”forint fighters” (luptători străini).

“În acest context, o atenție deosebită a fost acordată activităților de propagandă, prozelitism și radicalizare desfășurate de adepți ai unor entități extremist-teroriste pe teritoriul țării noastre precum și fenomenelor de izolarea și radicalizarea a unor cetățeni români cu preocupări în materia confecționării și manipulării de dispozitive explozive improvizate,” - DIICOT.

În cursul anului 2014, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a soluţionat în materia infracțiunilor de terorism prevăzute de Legea nr. 535/2004, un număr de 31 cauze dintr-un total de 52, ceea ce raportat la cele 20 de dosare soluționate în cursul anului 2013, reprezintă o creștere cu 55 %.

Strânsă cooperare cu SRI

Totodată, într-o cauză a fost emis rechizitoriu, fiind trimiși în judecată un număr de 4 inculpați, din care unul în stare de arest preventiv.

  • În anul 2014, activitatea Serviciului de prevenire şi combatere a infracţiunilor de terorism şi a celor contra siguranţei statului din cadrul DIICOT s-a desfăşurat în strânsă cooperare cu Serviciul Român de Informaţii în calitatea de autoritate naţională în materia prevenirii şi combaterii terorismului, împrejurare de natură a conferi componentei de prevenire a fenomenului terorist un rol predominant în cadrul activităţilor derulate de procurori.

În cursul anului 2014, Serviciul specializat din cadrul structurii centrale a avut de soluţionat un număr de 49 dosare din care 22 rămase din anul precedent şi 27 intrate în anul în curs.Din acestea au fost soluţionate un număr de 28 dosare rămânând în lucru la finele anului un număr de 21 dosare din care 6 dosare mai vechi de un an de la data înregistrării.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2





Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI