Diferența dintre salariile de la stat și cele de la privat. „Să nu ne mire că tot mai mulți români s-au săturat de aceste nedreptăți”

Diferența dintre salariile de la stat și cele de la privat. „Să nu ne mire că tot mai mulți români s-au săturat de aceste nedreptăți” Noi amenzi pentru români din 2024. Sunt obligați să respecte legea. Sursa foto: Arhiva EVZ

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, a declarat că diferențele dintre salariile de la stat și cele din privat sunt uriașe, iar principalii vinovați sunt PSD și PNL. El a mai precizat că românii sunt nedreptățiți.

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, a declarat că diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464%. În timp ce românii au muncit, alții s-au îmbogățit fără efort. Oficialul a precizat că autoritățile și-au majorat salariile pe ascuns.

„Diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464%. Acum câteva luni PSD-PNL a încercat să mărească din nou salariile angajaților la stat prin lege în parlament. Nu a reușit, pentru că USR a atacat legea la curtea constituțională (CCR), iar CCR a amânat decizia până în septembrie. Din păcate, am făcut doar să amânăm inevitabilul. Pentru că sistemul este același. Și PSD, și PNL, au mult activ de partid salarizat la stat. Așa că presiunea pe creșterea salariilor e constantă. Nu contează cât de mari sunt salariile la stat. Ce contează pentru ei e ca acele salarii să crească în continuu.

Foto Razvan Valcaneanti/EVZ

PSD-PNL cresc din nou salariile la stat. S-au hotărât să crească unele salarii de bază cu 50%. Nuanța este importantă, pentru că la el urmează să se aplice toate sporurile. Iar la stat sunt o groază de sporuri. De exemplu, spor de radiație, pentru că în București există rețele GSM. Spor de solicitare neuropsihică, pentru că sunt stresați neuropsihic. Dacă ați văzut, și ei pufnesc în râs când îi întrebi de ele. Dar ce mai contează ridicolul? Că doar nu dau banii lor, dau banii dumneavoastră”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce se întâmplă cu salariile

Năsuit avertizează că ordonanța „prin care vor crește puternic salariile la stat” nu poate fi atacată la CCR de către opoziție.

„Am citit că un lider din opoziție zice că va ataca la CCR ordonanța prin care PSD și PNL cresc taxele. Nu poate. Tot ce poate să facă este să se roage de Avocatul Poporului să o atace la CCR. Iar acea instituție nu o va face, pentru că e menținută în funcție tot de PSD-PNL. Haideți să ne uităm puțin și pe cifre. Cum au evoluat salariile la stat și la privat în ultimii 10 ani. Acum 10 ani, salariile la stat erau în medie mai mari decât cele din privat. Dar diferența era mult mai mică decât acum. Între timp, salariile la stat au crescut vertiginos. Pe când cele din privat au crescut în ritm normal, în ton cu productivitatea muncii. Rezultat? Diferența dintre salariile la stat și la privat a crescut cu 464%. Ați citit bine. Nu e nicio exagerare. Să nu ne mire că tot mai mulți români s-au săturat de aceste nedreptăți și vor să plece afară. Să nu vă mire că mulți tineri nu mai vor să lucreze în economia reală și vor la stat. Unde ar avea nu numai salarii mari, dar și o tonă de beneficii și un loc de muncă stabil. Tinerii s-ar duce cu încredere, și ar fi bine pentru țară, pentru modernizarea ei, doar că, nu știu ei, posturile la stat sunt date dinainte pentru rudele și cumetriile PSD-PNL”, conchide Năsui, potrivit Cotidianul.