Dieta fără lactate! Un miracol pentru sănătatea ta. Merită încercată măcar o dată în viață

Sursa: Arhiva EVZ

Specialiștii au explicat care sunt beneficiile dietei fără lactate. Printre ele se numără și o digestie mai bună, o piele mai curată, niveluri de energie sporite și chiar pierderea în greutate. Este regimul alimentar cel mai simplu de urmat.

Cu toate că organismul uman are nevoie de diversificare, dieta fără lactate promite beneficii evidente. Laptele este bogat în calciu și proteine, dar multe persoane sunt alergice sau sensibile la el. Specialiștii au explicat că există și o serie de înlocuitori pentru aceste produse.

Din ce în ce mai multe persoane au intoleranță la lactoză, o afecțiune în care organismul nu poate digera corect lactoza, zahărul natural care se află în lapte. Simptomele acestei afecțiuni sunt dureri abdominale, balonare, greață și diaree.

Experții au dezvăluit cei mai buni înlocuitori de lactate: laptele de migdale, de nucă de cocos, de ovăz, de orez și de soia, iar mulți oameni deja și-au îndreptat atenția către aceste produse bio.

Unul dintre principalele beneficii ale renunțării la lactate este eliminarea excesului de grăsimi saturate, zahăr și sare din alimentație. Oamenii care fac această schimbare consumă mai puține calorii și nu perturbă echilibrul pH-ului organismului.

Beneficiile dietei fără lactate

Specialiștii au mărturisit care sunt principalele beneficii după renunțarea la lactate.

Nutriționistul Alex Parren a declarat pentru Live Science: "Lactatele au un zahăr natural numit lactoză, care are nevoie de o enzimă specifică numită lactază pentru a o descompune. Oamenii au niveluri diferite ale acestei enzime, iar persoanele care sunt "intolerante la lactoză" nu produc suficient de mult pentru a descompune lactoza și a o digera, ceea ce provoacă balonare, greață și indigestie. Unele grupuri etnice sunt mai intolerante la lactoză decât altele și, prin urmare, vor fi mai afectate de consumul de lactate."

Sursa: Arhiva EVZ

Specialiștii au depistat că laptele poate provoca inflamații grave. "Cu toate acestea, studii științifice recente au constatat că, contrar credinței populare, lactatele nu provoacă inflamații", spune Parren.

Alți oameni de știință au descoperit că lactatele provoacă acnee, iar una dintre soluții este renunțarea la laptele de vacă. Acesta conține cazeină și zer, iar proteinele respective cresc nivelul hormonului Insulin-like Growth Factor-1 (IGF-1), care a fost legat de producția suplimentară de sebum, substanța uleioasă care evidențiază impuritățile.

"Funcția zerului și a cazeinei din lapte este de a stimula creșterea la tineri - oameni tineri în cazul alăptării sau viței tineri în cazul produselor de origine animală. Atunci când adulții consumă lactate, această stimulare a hormonilor poate fi legată de erupțiile de acnee", explică Parren.

Alti experți recomandă renunțarea la lactate pentru pierderea în greutate.

"Din cauza conținutului ridicat de grăsimi, lactatele sunt relativ calorice în comparație cu alte alimente și băuturi", spune Parren. "Dacă doriți să pierdeți în greutate, tăierea lactatelor din dieta dumneavoastră ar putea ajuta, deoarece sunt bogate în grăsimi, dar nu vă fac neapărat să vă simțiți sătui, astfel încât este mai probabil să mâncați în exces. Atunci când încercați să pierdeți în greutate, cel mai bine este să vă umpleți cu alimente dense în nutrienți, care sunt mai puțin calorice, cum ar fi legumele.", potrivit livescience.com.