Evenimentul Zilei > Politica > Diaconescu: PMP îi cere lui Ponta să demisioneze pentru a nu folosi electoral atributele funcţiei de premier
Diaconescu: PMP îi cere lui Ponta să demisioneze pentru a nu folosi electoral atributele funcţiei de premier

Diaconescu: PMP îi cere lui Ponta să demisioneze pentru a nu folosi electoral atributele funcţiei de premier

PMP îi solicită premierului Victor Ponta să demisioneze din fruntea Guvernului la momentul la care îşi va anunţa oficial candidatura la alegerile prezidenţiale pentru a nu folosi atributele funcţiei în campania electorală, a declarat Cristian Diaconescu, candidat al formaţiunii la Preşedinţie, marţi, într-o conferinţă de presă.

'Ne-am simţit jenaţi, ruşinaţi, ca, probabil, mulţi dintre români, de modul în care un prim-ministru şi un ministru de Finanţe ştiu într-o discuţie cu preşedintele României (…) să abordeze o temă de maximă sensibilitate şi importanţă cum este cea privind reducerea CAS. Dacă prestaţia penibilă a primului-ministru şi a ministrului de Finanţe pe o temă de maxim interes la nivel naţional şi în relaţia cu partenerii noştri, cu FMI, CE şi BM poate avea o semnificaţie, aceea este a demisiei. Şi, din acest punct de vedere, ar trebui domnul Victor Ponta să-şi înţeleagă limitele şi să acţioneze ca atare. Este evident că astfel de măsuri economice, foarte importante pentru societatea românească, vor fi tratate din punct de vedere electoral', a afirmat Diaconescu.

Candidatul la prezidenţiale al PMP a adăugat că este la fel de evident că 'sub acoperirea grijii pentru societate Guvernul condus de Ponta va mai face declaraţii de acest gen care nu sunt substanţiate din punct de vedere economic, pentru că nu-l interesează acest lucru'.

'Practic, interesul este unul singur, de a transmite mesaje de natură electorală, care nu vor fi puse în aplicare, nefiind sustenabile din punct de vedere economic', a susţinut Diaconescu.

El a adăugat că, în sine, măsura reducerii CAS este bună, dar că este clar că nu are susţinere economică.

'În această perioadă, doar aruncând o privire pe capacitatea Guvernului de a realiza încasările bugetare vom vedea încasări cu 1,3 miliarde de lei mai puţin şi multe alte elemente care dovedesc foarte clar faptul că ne aflăm într-o situaţie absolut complicată din punct de vedere economic iar minciuna de la nivel guvernamental atinge limite inadmisibile pentru o ţară democratică, aş putea spune. Motiv pentru care îi cer domnului Ponta ca în condiţiile în care se va decide, în sfârşit, dânsul sau partidul domniei sale, să candideze la Preşedinţie, să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru', a declarat prezidenţiabilul PMP.

În opinia sa, gestul ar fi unul necesar şi absolut obligatoriu.

'Deci, domnul Ponta, dacă este onest şi dacă este corect faţă de societate, trebuie să plece din funcţia executivă pe care o deţine. Să nu folosească atributele acestei funcţii în campania electorală, să se angajeze de la egal la egal cu ceilalţi candidaţi pentru o cursă electorală cât se poate de corectă', a afirmat Diaconescu.

Întrebat dacă parlamentarii membri ai PMP vor vota din nou actul normativ privind reducerea CAS în condiţiile în care legea va fi retrimisă la Parlament de şeful statului, Diaconescu a răspuns că nefiind nici preşedinte de partid şi nici lider de grup parlamentar, nu poate răspunde în numele colegilor săi, dar că în opinia sa, în condiţiile în care nu se face dovada sustenabilităţii măsurii, aceasta nu ar trebui votată.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: