Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus a lovit într-unul dintre cele mai sigure locuri din România. Reacția oficială, după dezvăluirile EVZ
Coronavirus a lovit într-unul dintre cele mai sigure locuri din România. Reacția oficială, după dezvăluirile EVZ

Coronavirus a lovit într-unul dintre cele mai sigure locuri din România. Reacția oficială, după dezvăluirile EVZ

Coronavirus a pătruns într-unul dintre cele mai sigure locuri din România. Deși evz.ro a dezvăluit, încă din 10 aprilie, suspiciunile lgate de acest aspect, autoritățile au negat, atunci, această posibilitate

Mai exact, reprezentanții ANP au transmis că unul dintre gardieni a fost confirmat cu COVID-19, la o săptămână după ce informațiile au intrat în posesia evz.ro, iar un deținut a fost testat, la rândul lui, pentru virusul Sars-Cov-2 responsabil de boala Covid-19.

„Vă informăm că, vineri, 17.04.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, polițistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” București. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv.

Deși polițistul de penitenciare nu are atribuții în spațiul de deținere și interacțiunea cu persoanele private de libertate este limitată, prin respectarea conduitei de prevenție de la nivelul unității, acesta a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecție (mască și mănuși).

Instituțional, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacți, în paralel cu intensificarea activităților de dezinfecție și igienizare a spațiilor. Preventiv, un deținut contact a fost testat, în data de 18.04.2020, potrivit precizărilor Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, rezultatul fiind negativ.

Angajații unităților penitenciare sunt supuși triajului epidemiologic, atât la intrarea, cât și la ieșirea din serviciu, iar angajatul implicat nu a manifestat simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Precizăm că, până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu”.

 

Prcedentul caz din penitenciarele din România a fost cel al unei doctorițe…

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE