Evenimentul Zilei > Sport > Dezvăluiri şocante despre aranjamentele din fotbal
Dezvăluiri şocante despre aranjamentele din fotbal

Dezvăluiri şocante despre aranjamentele din fotbal

După dezvăluirile recente ale lui Victor Piţurcă, a venit rândul lui Gabi Balint să confirme despre aranjamentele din fotbal.

Fostul atacant al Stelei susţine că dinamoviştii avea două echipe „prietene” în acele vremuri. În schimb, Balint a recunoscut că şi Steaua, care era echipa Armatei, era recunoscută pentru aranjamentele cu FC Olt Scorniceşti.

Acuzaţii la adresa lui Dinamo

„Au inventat două echipe cu care aveau meciuri amicale, Victoria şi Flacăra. Ei erau cu securitatea, deci erau mai puternici decât Miliţia, nu? Eu îmi vedeam de fotbal, nu mă interesa ce se întâmpla în birouri. Întreabă pe alţii care au jucat în acea perioadă. Deci se ştia clar că Dinamo avea două echipe prietene.

Am avut şi noi pe Scorniceşti, i-am bătut cu 9-1 în Ghencea, când răposatul Ilie Ceauşescu ne-a rugat să nu-i batem la mai mult de două goluri. Şi după aia, la ei, ne-am luat la bătaie cu ei la vestiare. Întrebaţi-l pe Lăcătuş, că el a împărţit câţiva pumni. Ilie, mai ţii minte ce bătăi erau acolo?”, a povestit  Gabi Balint în cadrul emisiunii Fotbal Club.

„Cu noi nu trebuia să stea drept nicio echipă. Veneau în Ghencea şi ne rugau pe tunel: băi, staţi şi voi mai uşor, nu ne daţi aşa multe. Dar s-a întâmplat. De exemplu, cu Corvinul le-am dat 11-1. Câţi jucători aveam în teren, atâtea goluri le-am dat„, a explicat Balint.

Balint: Dacă nu era Dinamo, nu era nici Steaua. Şi invers

Declaraţiile lui Gabi Balint vin chiar în ziua în care Dinamo a împlinit 72 de ani de la înfiinţare.

„Erau meciuri adevărate atunci. Ce se mai întâmpla pe lângă, că se mai ameninţa vreun arbitru, asta nu ne interesa. Ne-am bătut cu ei, ne-am înjurat cui ei, ne-am pupat cu ei la echipa naţională.

Asta a fost istoria. Dacă nu era Dinamo, nu era Steaua. Şi dacă nu era Steaua, nu era nici Dinamo. Eu aşa cred. Din rivalitatea aia s-a născut fotbalul românesc. Noi condamnăm comunismul, dar pe vremea aia se juca fotbal mai mult şi se fura mai puţin decât astăzi”, a precizat Balint.