Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dezvăluiri șocante ale Laurei Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, ex-proprietarul Hexi Pharma, mort anul trecut în condiții suspecte. „După ce i-au omorât tatăl, acum vor să o ia pe Măgduța să o arunce în orfelinat!“ | EVZ EXCLUSIV
Dezvăluiri șocante ale Laurei Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, ex-proprietarul Hexi Pharma, mort anul trecut în condiții suspecte. „După ce i-au omorât tatăl, acum vor să o ia pe Măgduța să o arunce în orfelinat!“ | EVZ EXCLUSIV

Dezvăluiri șocante ale Laurei Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, ex-proprietarul Hexi Pharma, mort anul trecut în condiții suspecte. „După ce i-au omorât tatăl, acum vor să o ia pe Măgduța să o arunce în orfelinat!“ | EVZ EXCLUSIV

De anul trecut de când Dan Condrea, fostul patron Hexi Pharma, a murit, fosta soție, Laura Marilena Georgescu, trăiește într-o adevărată teroare. Femeia se luptă din răsputeri să nu piardă custodia fetiței. Statul vrea să o smulgă de la sânul familiei și să o trimită într-un centru de plasament

În urmă cu o săptămână, judecătorii Tribunalului București au decis ca fata lui Dan Condrea, Magda, în vârstă de 11 ani, să fie luată de lângă mamă și să fie plasată într-un centru de plasament din Sectorul 1 al Capitalei. Culmea, Laura Marilena Georgescu, mama acesteia susține că nici măcar nu a fost înștiințată și că nu a primit nicio citație despre acest proces.


FOTO: Magda și bunica, mama Laurei „Când am venit duminică de la miting, mama și fetița erau pe canapea și tremurau. Leam întrebat ce se întâmplă, iar mama mi-a spus că Mona, sora mea, ar fi sunat-o și i-ar fi spus că pe portalul justiției scrie că am pierdut-o pe Magda și că cei de la Protecția Copilului vin să o ia. Am încremenit în acel moment“, ne-a declarat Laura Georgescu. Cu ultimele puteri, femeia a mers la bucătărie, și-a făcut o cafea și s-a așezat la calculator. Toată noaptea a lucrat. A redactat cererea de apel, iar a doua zi de dimineață a mers la Tribunal și a înregistrat-o. Dacă n-ar fi făcut-o în 5 zile, Magda ar fi ajuns imediat în centrul de plasament Sf. Iosif din Sectorul 1 al Bucureștiului.


FOTO: Uliana Ochinciuc, picior peste picior, pe canapeaua din casa în care a locuit Laura GeorgescuVrea să facă denunțuri penale pentru grupări infracționale organizate

Laura Marilena Georgescu este ca o leoaică atunci când cineva se apropie de puiul ei. Din 2011, femeia a depus la Judecătoria Sector 1 o acțiune de reîncredințarea copilului minor către mamă. Aflase că Dan Condrea, tatăl Magdei, se comporta urât cu ea. „Condrea începuse să se poarte foarte urât cu copilul. Nu cu mine, că eram divorțați, ci cu Magda, care era la el. Și se afla acolo pentru că amândoi am fost de acord. Gândiți-vă cu ce teroare trăiesc zilnic într-o Românie în care Statul vrea să smulgă de la pieptul mamei un copil și să-l arunce într-un orfelinat“, ne-a spus, posomorâtă, mama Magdei, Laura.

Femeia susține că va lupta respectând legea pentru a-și ține copilul lângă ea. „Voi respecta legea. Am formulat apel și plângere penală prealabilă și mai departe formulez denunțuri penale pentru grupare infracțională organizată: DGASPC, împreună cu doamna judecător Laura Marina Andrei și cu doamna judecător Tănăsescu. Sunt minim trei, deci întrunesc criteriile de definire ca grupare infracțională organizată. Descriu cazul, depun denunțul penal autorităților competente. Cu probe. Credeți că mi-aș abandona copilul? Niciodată! Orice copil trebuie să fie lângă mamă“, a mai adăugat Laura Georgescu. Stresul la care este supusă zi de zi și-a arătat adevărata față. Mama Magdei ne-a spus că din cauza terorii psihice i-a crescut un smoc de păr alb!

Dan Condrea a murit pe 22 mai 2016

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai 2016, după ce a intrat cu mașina într-un copac, pe un drum județean, între localitățile Corbeanca și Buftea.


FOTO: Dan Condrea Hexi Pharma, urmărită penal de anul trecut pentru „participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor” într- unul din dosarele deschise de Procuratură în urma scandalului dezinfectanților neconformi din spitale, are de restituit Ministerului Fondurilor Europene circa 132.000 euro. Informația apare într-o încheiere a Judecătoriei Sectorului 5 București din 9 ianuarie 2017, în care instanța s-a pronunțat pozitiv asupra solicitării anchetatorilor de prelungire a măsurilor preventive stabilite anterior împotriva companiei și de stabilire a excepțiilor la acestea. Compania a contestat prelungirea măsurilor, însă contestația i-a fost respinsă.


FOTO: Așa arăta mașina lui Dan Condrea după accidentMagda: „Mă joc cu jucăriile și mă uit la televizor“

Evenimentul zilei: Statul vrea să vă ia copilul. De ce? Ce se urmărește?

Laura Marilena Georgescu: Eu cred că ținta este alta. Dan Condrea a decedat, se știe cum, pentru că Parchetul DNA l-a vrut mort și nu în arest. Ca să nu spună tot ce știe, cum ia șpagă tot PSD-ul, cum au luat șpagă câțiva PDL-iști șmecheri de la el ca să îi faciliteze accesul la anumite contracte fără licitație, în spitale de stat.

EVZ: Și acum vor să scape și de dumneavoastră?

LMG: Eu așa cred. Mă terorizează ca să fac infarct. Apoi vin și spun: tac-su s-a sinucis, măsa care era bolnavă psihic a murit de inimă, de supărare, și copilul este adoptabil, că e orfan și de mamă și de tată. După ce i-au omorât tatăl, acum vor să o ia pe Măgduța să o arunce în orfelinat.

EVZ: Revin din nou la întrebarea de ce ar lua Statul un copil de lângă mamă?

LMG: Nu înțelegeți că vor să ne extermine fizic. Dacă urmărești binele copilului, nu poate fi ăsta un scop în sine să-l vezi orfan și de ambii părinți. Nu?

EVZ: Da…

LMG: Bun. De tată au scăpat, dar nu s-au lăsat. Acum mă hărțuiesc pe mine. Ținta lor este să scape de amândoi și așa Magda va putea fi adoptabilă. Adică să fie trecută la rețelele de proxeneți internaționali. Că e blonduță, ochi albaștri, frumoasă, deșteaptă…

EVZ: Dar aveți o soră. O mamă. Poate să rămână la una dintre ele. Chiar și pe Uliana Ochinciuc. Și ea a vrut anul trecut să o ia pe Magda. În ce relații sunteți cu ea?

LMG: Nu am vorbit niciodată cu Uliana, dar bine că m-ați întrebat. Așa este. Și ea a vrut să o ia pe Magda. Cu atât mai mult! Înseamnă că au ceva cu mine. Asta arată ca o acțiune de răzbunare. Nu prea mai arată a justiție. Dacă vin două femei care spun că nu vor să ajungă copilul la orfelinat, nu vrem să se întâmple asta. Tu, Stat, faci tot posibilul ca acest rău să fie ireparabil. Pentru un copil mic să se trezească în orfelinat că n-are mamă produce o traumă psihică. Care rămâne acolo toată viața. De ce vrei să-i faci rău? Familia îl vrea.

EVZ: Ce face Magda acum?

E la dumneavoastră? LMG: Da, normal! O chem la telefon?

EVZ: Da…(intervine copila). Ce faci Magda?

Magda: Bine. Acum mă joc cu jucăriile și mă uit la televizor… (Laura râde)

LMG: Copilul nu trăiește izolat, ci în societate. Spuneți-mi ce copil ar vrea să plece de lângă mamă, nu de lângă familie. Arătați-mi cu degetul măcar unul care să zică că nu vrea cu mama.

EVZ: Și dacă, totuți, vi se ia fetița?

LMG: Doamne ferește! Sunt căi extraordinare de atac. Există Curți penale inernaționale, poate vor condamnare pe curtea penală internațională. Că nu mă duc la CEDO, mă duc tot în penal.

Citiți mâine în Evenimentul zilei ce mișcare surprinzătoare a făcut Condrea cu doar 16 zile înainte să moară