Dezvăluiri incendiare despre omul de încredere al lui Vladimir Putin! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Serghe Șoigu. Amănunte din interiorul Kremlinului

Sursa: Arhiva EVZ

Ies la iveală noi amănunte incredibile despre dispariţia omului de încredere al lui Vladimir Putin. Tot mai multe surse oficiale susțin că ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a făcut infarct ca urmare a stresului suferit de invazia ratată din Ucraina. Putin ar şti, în amănunt, tot ceea ce s-a întâmplat.

Un consilier al ministrului de Interne din Ucraina a declarat că ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu a suferit un atac de cord, fiind sub atenta supraveghere a medicilor.

„Atacul de cord al lui Șoigu a avut loc după o acuzație dură din partea lui Putin pentru eșecul complet al invaziei Ucrainei”, a Anton Gerașcenko, citat dailymail.com.

De mai bine de 17 zile, Șoigu nu a mai apărut în public. Există voci care susțin că el a fost criticat dur de tot de către președintele Rusiei, Vladimir Putin, în legătură cu invazia din Ucraina.

Ceva ciudat se întâmplă cu Șoigu iar acest aspect este evident. Mai mult, nici generalul de armată Valerii Gherasimov, șeful Statutului Major General al Armatei Ruse, nu a mai apărut în public de săptămâni bune. Cei doi au apărut ultima dată în public, în momentul în care Putin le-a cerut să pună armamentul nuclear rusesc în stare de alarmă.

Pentagonul: este un lucru ciudat

Dacă pe partea diplomatică, SUA a blocat orice discuție cu Rusia, nu la fel se întâmplă pe partea militară. Pentagonul are deschisă o linie telefonică la cel mai înalt nivel cu armata rusă.

Numai că, susțin surse oficiale americane, de partea rusă nu mai răspunde nimeni la telefon, decât ofițeri cu funcții inferioare, care nu pot lua decizii sau să discute în nume oficial.

Rușii preferă să bombardeze dar să nu lupte

Invazia din Ucraina nu decurge deloc bine, iar acest aspect a fost evidențiat și de Ministerul Apărării de la Londra. Înalți oficiali militari englezi prezintă periodic starea frontului, precum și date despre moralul armatei ruse.

„Forțele rusești se dovedesc reticente în a se angaja în operațiuni de infanterie urbană pe scară largă, preferând mai degrabă să se bazeze pe utilizarea nediscriminatorie a bombardamentelor aeriene și de artilerie în încercarea de a demoraliza forțele de apărare”, se arată în evaluarea Ministerului britanic al Apărării, dată publicității sâmbătă dimineața.

Ministerul Apărării de la Londra mai susține că: „este probabil ca Rusia să continue să folosească puterea sa de foc masivă în zonele urbane, deoarece încearcă să își limiteze pierderile deja considerabile, cu prețul unor noi victime civile”.