Evenimentul Zilei > Actualitate > DEZVĂLUIRI HALUCINANTE despre TATĂL ministrului Justiţiei, Raluca Prună: A fost OFIŢER al SECURITĂŢII
DEZVĂLUIRI HALUCINANTE despre TATĂL ministrului Justiţiei, Raluca Prună: A fost OFIŢER al SECURITĂŢII

DEZVĂLUIRI HALUCINANTE despre TATĂL ministrului Justiţiei, Raluca Prună: A fost OFIŢER al SECURITĂŢII

Sidonia Bogdan, jurnalst la România liberă, a dezvăluit pe facebook că tatăl Ralucăi Prună, ministrul Justiţiei, ar fi fost unul dintre diplomaţii apropiaţi de serviciile secrete înainte de revoluţie.

Potrivit Flux 24, care o citează pe Sidonia Bogdan, tatăl Ralucăi Prună a fost ofiţer MAE. Totodată, acesta a fost demascat şi de fostul diplomat Mircea Raceanu.

Sursa citată arată că Vasile Prună apare pe lista celebră cu securişti din Ministerul Afacerilor Externe a lui Raceanu, care a fost condamnat la moarte de fostul dictator al României, Nicolae Ceauşescu, pentru spionaj în favoarea Statelor Unite ale Americii în anul 1987.

Lista cu foşti membri ai Securităţii a apărut în cartea lui Mircea Raceanu, “Infern ‘89”, din care redăm o serie de paragrafe.

„…lt.-col. Emil Radulescu a avut o scurta convorbire cu anchetatorul Cotoman, dupa care a revenit langa mine. De aceasta data, a scos nu din servieta cu care venise, ci din buzunarul hainei un plic care, de asemenea, continea o serie de fotografii (…) de format mic, 4/6 centimetri, de tipul celor folosite pentru pasaport. Inainte de a le arata, el mi-a atras atentia sa indic numai acele persoane pe care le stiu ca sunt ofiteri de Securitate.

Mi-a aratat aproximativ 35-40 de fotografii, toate apartinand lucratorilor din Ministerul Afacerilor Externe. Ii cunosteam pe absolut toti. Cu multi dintre ei lucrasem ani de zile si stiam ca erau ofiteri de Securitate, pe altii ii banuiam (…): Vasile Pruna, Gheorghe Duta, Ion Dobreci, Vasile Croicu, Ioan Donca, Tudor Valeriu, Teodor Melescanu… (…) Doua aspecte mi-au retinut in mod deosebit atentia: primul a constat in faptul ca plicul nu continea si fotografiile unor lucratori din minister de care eram sigur ca nu erau ofiteri de Securitate, ca de exmplu Ion Besteliu sau Boris Ranghet.

Al doilea aspect a fost modul in care a procedat lt.-col. Radulescu dupa ce mi le-a aratat. De data aceasta, el nu a mai luat nicio notita si nici nu a consemnat, prin declaratie semnata de mine, faptul ca mi le-a prezentat. Mai mult, dupa ce a bagat micile fotografii in plic mi-a spus pe un ton sec si amenintator: „Uita de ele”!” Atentionarea lt.-col. Radulescu mi-a intarit definitiv convingerea ca toti cei ale caror fotografii se gaseau in plic – inclusiv cei pe care pana atunci nu i-am banuit – erau cadre sau colaboratori activi ai Securitatii” (pp. 108-109).