Evenimentul Zilei > Social > Dezvăluiri din trecutul Emmei Răducanu. „Am vrut să renunţe, i-am întrebat pe părinţii ei…” FOTO
Dezvăluiri din trecutul Emmei Răducanu. „Am vrut să renunţe, i-am întrebat pe părinţii ei…” FOTO

Dezvăluiri din trecutul Emmei Răducanu. „Am vrut să renunţe, i-am întrebat pe părinţii ei…” FOTO

Emma Răducanu (18 ani, numărul 23 mondial), cea mai populară tenismenă a momentului după victoria de la US Open 2021, când a câștigat Grand Slam-ul fără set pierdut, se află în atenția presei internaționale. Însă nu doar sportiva care reprezintă Marea Britanie a stârnit interesul jurnaliștilor, ci și bunica sa paternă, doamna Niculina, care locuiește în „Bucureștiul obscur, post-comunist, într-o zonă cunoscută sub numele de Sectorul 2”, relatează Daily Mail.

Ioan și Renne Răducanu, părinții campioanei, nu a fost prezenți în tribune la finala de la US Open 2021, din motive legate de pandemia de coronavirus. Doamna Niculina, bunica sa, în vârstă de 88 de ani, nu a avut curaj să urmărească jocul, însă bucuria și grija pe care o poartă tinerei a compensat totul.

Bunica Emmei Răducanu a vrut ca tânăra să renunțe la tenis

Bunica sportivei Emma Răducanu locuiește „în apartamentul ei de la etajul al treilea, din Bucureștiul obscur, post-comunist, într-o zonă cunoscută sub numele de Sectorul 2”, scriu jurnaliștii Daily Mail. „Puțini oameni o cunosc pe Emma mai bine decât Niculina și, alături de părinții ei, nimeni nu este mai îngrijorat pentru sănătatea ei. După ce i-a urmărit progresul de când a pus mâna pe prima rachetă, Niculina este conștientă de sacrificiile și dedicația din spatele fenomenalei ascensiuni a Emmei”, mai arată publicația citată.

Doamna Niculina, bunica Emmei Răducanu

După abandonul Emmei de la Wimbledon, vârstnica i-a întrebat pe părinţii tinerei dacă nu ar fi mai bine ca aceasta să renunțe la competițiile de tenis. „Am vrut să renunţe, i-am întrebat pe părinţii ei dacă n-ar trebui să renunţe la tenis”, a spus ea. „Dacă i s-ar fi întâmplat ceva? Sănătatea ei e mult mai importantă”, a spus bunica jucătoarei.

Doamna Niculina nu a avut curaj să se uite la meciurile Emmei. „Inima mea nu rezista”

De obicei, doamna Niculina se uită la meciurile jucate de Emma Răducanu, însă nu la fel s-a întâmplat la finala de la US Open 2021. Emma și-a avertizat bunica – jocul va fi unul „foarte dur”.

„În noaptea în care a câștigat US Open, nu am putut să mă uit pentru că inima mea nu rezista. Mi-am spus: ‘Meciul acesta va fi foarte dur’ și am decis sa nu mă uit.

Am aflat abia a doua zi şi am fost foarte fericită că a fost puternică şi sănătoasă. Am vorbit cu fiul meu, m-am bucurat pentru el. Ar fi fost foarte dezamăgit dacă ar fi pierdut după toată munca depusă pentru asta”, a mărturisit doamna Niculina, bunica Emmei Răducanu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: