„Aveți milă de ei, dom' președinte Borcean!”, a scris dr. Dan Grigorescu, șef secție chirurgie plastică și reconstructivă a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov și lector universitar la Facultatea de Medicină din Brașov. Mesajul său, plin de amănunte tulburătoare, este adresat președintelui CM, dr. Gheorghe Borcean.

dr. Dan Grigorescu

„La recenta Adunare generală a CMR, dom' președinte Borcean s-a plâns în public că sunt filiale județene care nu au plătit "la centru" cota statutar stabilită.
Și că suma totală datorată de aceste filiale "bate" către 1.000.000 ron (adică un pic peste 220.000 de euro).
Și că rău-platnicii ar face bine să se achite cât mai rapid de această datorie.
Dacă e așa, știți ce nu înțeleg eu, domnule Borcean?
Ziceți că vă trebuie banii restanți, deși ați încheiat anul financiar 2018 cu un excedent de 660.000 ron numai din cotizații! Clamați plata acestei "datorii" deși ați achitat deja 1 milion de euro cu care ați achiziționat "noul sediu" al CMR (la care co-proprietar sunt și eu, dacă nu cumva ați omis să percepeți!) și care este evidențiat doar "extra-contabil" (știu, știu, conform legii, știu!).”, a transmis dr. Dan Grigorescu.

„Eu nu pot decât să bănuiesc că "rău-platnicii" or fi CMJ-urile mai "amărâte", adică acelea din județele cu puțini medici, deci cu puțini membri cotizanți. Și care, probabil, abia mai suflă, gâtuite de povara cheltuielilor de funcționare cotidiene.
Păi în acest caz, nu cumva procedați precum șeful suprem al ANAF, care dă doar dispoziție internă să "se realizeze" (cu orice preț) bugetul prognozat, în loc să mergeți prin teritoriu (adică "în bătătura" săracului de CMJ), ca să vă lămuriți "cum stă treaba" și să găsiți soluții de susținere a organizațiilor din filialele respective?(…) Așa că, vă întreb din nou în legătură cu datornicii CMR-ului: "De ce nu aveți milă de ei, dom' președinte Borcean?" Și, în plus: "De ce nu vă ocupați și de cei mai puțin blagosloviți de soartă, că și ei vă sunt colegi?"
Sau dacă nu participă "full-amount-of-money" la salariile șefilor, pot fi considerați ca făcând parte doar "din liga a doua" până ce ajung cu plățile "la zi"?

P.S.: Ne-ați putea spune și nouă, plebeilor cotizanți, de câte ori ați fost să vă convingeti de realitățile din teritoriu? Dar din proprie inițiativă, nu doar ca "invitat special"!
Mai că aș paria că aproape niciodată în ultimii ani! Mă puteți contrazice?
Abia aștept!”, a fost mesajul medicului către conducerea CM.