Scandalurile legate de Nicuşor Dan nu mai contenesc. Iată că noi dezvăluiri apar în mass-media despre amicii candidatului dreptei la Primăria Generală a Capitalei.
Restaurantul Trifoiaș, din Parcul „Orășelul Copiilor”, condus de Dan Trifu, unul dintre activiștii lui Nicușor Dan, s-a extins ilegal pe domeniul public după aceeași stratagemă folosită și de afaceristul Mihai Mitrache, zis „Câine”.
Metoda Mitrache practicată în voie
Tot în Orăşelul copiilor Dan Trifu, preşedintele Asociației Eco-civica, un alt amic al lui Nicuşor Dan, are pe numele soacrei un local “La Trifoiaş,” în “Orăşelul copiilor,”tot cu extindere ilegală, ca şi restaurantul “Medieval,” al lui Mihai Mitrache.
După ce a intervenit pentru scăparea lui Mihai Mitrache de dărâmarea restaurantului “Medieval,” prin metoda traficului de influenţă la Primărie, Nicuşor Dan va aplica metoda salvării “Câinelui” şi la Trifoiaş? Este întrebarea pe care o pune Cetățeanul.net
Ce e interesant e că atunci când Primăria sectorului 4 a dorit să înceapă acţiunea de proiectare a noii parcări din marginea Parcului Tineretului, Dan Trifu şi Nicușor Dan au sărit în apărarea boscheţilor, pe care ei i-au poreclit spaţiu verde, numai pentru a bloca noua construcţie de interes public.
O căsuţă de 80 de mp a intrat în posesia lui Mitrache
În locul restaurantului ridicat de „Câine”, era o căsuță de 80 mp. Aceasta a aparținut înainte de anul 1998 companiei Librării SA, care apoi a vândut-o altor persoane fizice. Mihai Mitrache a intrat în posesia căsuței în anul 2004.
Având autorizaţia de închiriere a spaţiului public expirată, patronul Trifu riscă acum să pățească la fel ca și Câine – să rămână sub cerul liber în Orășelul Copiilor, mai scrie sursa menţionată.
Mai mult, Valerian Atomulesei, unul dintre foştii proprietari de restaurant aşezat pe spaţiul verde a intervenit într-o postare pe facebook spunând că el şi-a vândut afacerea şi se întreba că sunt alţii în situaţia similară Câinelui, dar de ce nu sunt demolaţi.
Legea spaţiilor verzi spune clar: nu poţi avea o construcţie definitivă pe spaţiul verde, nici pe domeniul public, care conform Codului civil nu poate fi înstrăinat.
Argumentul lor comun, era unul clar: „Nu e legal să contruiești în parc!”. Chiar dacă, în fapt, nu era vorba de parc, ci de un teren viran de lângă parc, așa cum au stabilit ulterior instanțele sesizate de cei doi „polițiști” ai spațiului verde. Mai multe despre acest caz dat în vileag puteţi citi AICI.