Dezvăluirea care dă fiori UE. Pregătiri intense de război! Ce i-a cerut Lukașenko lui Putin
- Mihaela Dan
- 16 septembrie 2020, 19:40
Dictatorul Aleksandr Lukaşenko susţine că i-a cerut lui Putin mai multe tipuri de arme cu prilejul întâlnirii de la Soci.
Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat miercuri că i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să-i aprovizioneze ţara cu mai multe tipuri de arme, relatează agenţia de ştiri de stat Belta, preluată de Reuters.
În cadrul unei discuţii de miercuri cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la Minsk, Lukaşenko a spus: „I-am cerut preşedintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme”.
El nu a precizat ce tipuri de arme i-a solicitat omologului său rus.
„Putem menţine situaţia sub control nu numai în Belarus, ci şi de-a lungul frontierelor noastre”, a adăugat Lukaşenko, potrivit Belta.
Rusia şi Belarus derulează în prezent exerciţii militare comune care se vor prelungi până spre sfârşitul lui septembrie. Lukaşenko a mai spus că cele două ţări ar trebui să aibă deruleze mai multe astfel de exerciţii militare.
Lukaşenko, care se confruntă cu proteste în masă pe plan intern după alegerile prezidenţiale despre care demonstranţii susţin că au fost fraudate, a mai spus că noul scrutin prezidenţial va fi organizat după ce ţara va adopta o nouă constituţie.
Comentariile sale au loc după o întâlnire între Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko în staţiunea Soci de la Marea Neagră, luni. Cu această ocazie, liderul de la Minsk a obţinut pentru ţara sa un împrumut de 1,5 miliarde de dolari.
De asemenea, preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul belarus Aleksandr Lukaşenko au convenit că Moscova poate retrage de la frontiera cu Belarus trupele ruse care ar fi trebuit să servească drept forţă de poliţie de rezervă în cazul în care protestele ar fi devenit violente.
Ministerul Apărării din Belarus a comunicat marţi că nu exclude un răspuns în forţă la ameninţările militare pe care le resimte.
Ministerul a avertizat că la orice ameninţare se va răspunde în cadrul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă, structură post-sovietică din care face parte şi Rusia. Conform sursei citate, mai multe ţări încearcă să deterioreze relaţiile dintre Belarus şi Rusia.