DEZVĂLUIRI. Cum e folosit postul ANTENA3 pentru eliberarea PATRONULUI. Dan Voiculescu cere din nou anularea condamnării la 10 ani. În PARALEL Mugur Ciuvică execută LINŞAJUL MEDIATIC al judecătoarei Camelia Bogdan
Editura Evenimentul si Capital

DEZVĂLUIRI. Cum e folosit postul ANTENA3 pentru eliberarea PATRONULUI. Dan Voiculescu cere din nou anularea condamnării la 10 ani. În PARALEL Mugur Ciuvică execută LINŞAJUL MEDIATIC al judecătoarei Camelia Bogdan

Dan Voiculescu, alături de fiica sa cea mică, Camelia (dreapta img). Sursa foto: digi24.ro
Autor: | | 91 Comentarii | 16348 Vizualizari

Dan Voiculescu care a scris ca un grafoman zece volume, la Rahova, într-un singur an, a depus la Curtea de Apel Bucureşti, pe 19 februarie 2016, o contestaţie în anulare, în care cere desfiinţarea sentinţei de 10 ani de închisoare primită în dosarul Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Anterior, pe 10 februarie, Mugur Ciuvică făcuse mai multe „dezvăluiri jurnalistice“ la Antena 3 despre judecătoarea Camelia Bogdan, care l-a aruncat după gratii pe şeful Antenelor.

Potrivit adevarul.ro, cererea lui Dan Voiculescu a primit primul termen pe 18 martie 2016. Omul de afaceri are calitatea în acest dosar de contestator-condamnat.

Procesul deschis de Dan Voiculescu vine în contextul în care postul Antena 3 a dus o campanie de denigrare împotriva judecătoarei Camelia Bogdan.

Motivele pentru care Dan Voiculescu a deschis acest proces nu sunt deocamdată cunoscute. Însă cu doar câteva zile înainte ca Voiculescu să depună contestaţia în anulare, într-o emisiune la Antena 3, Mugur Ciuvică a acuzat-o pe judecătoarea Camelia Bogdan că a participat la un seminar susţinut de APIA – aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. Pentru participarea sa, judecătoarea a primit 10.000 de lei, bani care erau consemnaţi public în declaraţia de avere.

Ciuvică arăta că judecătoarea nu ar fi fost imparţială, în contextul în care Ministerul Agriculturii era parte vătămată în dosarul ICA. De asemenea, Mugur Ciuvică s-a arătat indignat şi în legătură cu faptul că magistratul ar fi participat la alte seminarii, dând de înţeles că trebuia să fie şi la serviciu.

„Doamna Camelia Bogdan (judecătoarea) e dromomană, adică are o afecţiune psihică. Această boală se manifestă prin faptul că merge peste tot. A fost la seminarii, în ţară şi peste tot prin străinătate. La niciuna din celelalte deplasări nu a mai încasat bani. A primit doar de la Ministerul Agriculturii”, a spus Ciuvică, la Antena 3.

Dezvăluirea lui Mugur CIuvică a fost difuzată repetat la Sinteza Zilei şi comentată de diverşi invitaţi din platou. Ea a fost preluată de Jurnalul Naţional, dar şi de alte site-uri afiliate trustului Intact. Astfel că, pe 11 februarie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti. Oficialii IJ au spus că se vor efectua verificări pentru a se stabili dacă există sau nu indiciile vreunei abateri disciplinare. La rândul ei judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti, preşedintele completului care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul “Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare”, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-i apere reputaţia profesională. Magistratul susţine că a fost linşat mediatic. În cererea depusă la CSM, Camelia Bogdan a arăta că nu a fost în niciun conflict de interese, şi că banii pe care i-ar fi primit nu proveneau de la Ministerul Agriculturii, ci dintr-un împrumut contractat de Statul Român, prin Ministerul Finanţelor, cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. „În prealabil am solicitat expressis verbis Agenţiei Naţionale de Integritate verificarea vreunei potenţiale incompatibilităţi între calitatea de magistrat şi calitatea de lector în cadrul programului „Aplicarea Viitoarei Politici Agricole Comune. Prevenirea fraudei şi a corupţiei în vederea protejării intereselor financiare ale Uniunii Europene”, ANI comunicându-mi că această participare „nu este de natură să genereze situaţie de incompatibilitate”, a subliniat magistratul.

Completul care a dat pe 8 august 2014 sentinţa de condamnare privatizării ICA a fost format din judecătorii Camelia Bogdan (preşedinte) şi Alexandru Mihai Mihalcea. Magistraţii au decis ca cei implicaţi în acest caz să plătească prejudiciul de aproape 60 de milioane de euro şi confiscarea imobilelor unde funcţionează Grivco şi Antena 3.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate