Canalele media au fost „inundate” de iminenta plecare din țară a Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT, despre care unele „surse de presă” nu s-au sfiit să anunțe că ar fi fugit din țară, tocmai în Costa Rica. Așa cum a anunțat și „Evenimentul zilei”, sursele de informare au fost chiar din sala de judecată, acolo unde avea loc un nou termen în „Dosarul retrocedărilor”. „Surse” citate de „HotNews” s-au grăbit să anunțe că avocatul Alinei Bica a spus că fosta șefă anti-mafia se află în Costa Rica unde vrea să devină avocat, iar că apărătorul ei a pus la dispoziția instanței documente în acest sens. Agerpres s-a limitat la a cita „surse judiciare” sau „surse ICCJ”.

Replica Alinei Bica a venit pin intermediul colegilor de la Luju.ro: „Într-adevăr nu mă aflu în țară, lucru pe care l-am adus la cunoșțînță instanței, dar țin să precizez că nu se pune problema să fi fugit din țară, așa cum nu se pune problema să mă gândesc să fug în viitor”.

Contactată de Lumeajustitiei.ro, Alina Bica a precizat că a văzut „știrile” privind pretinsă ei fugă din țară, dar precizează că nimic din ceea ce s-a vehiculat nu este real. Bica a recunoscut că nu se află în momentul de față în țară, lucru pe care l-a adus la cunoșțînță Înaltei Curți de Casație și Justiție, „acolo unde se judecă dosarele pe care i le-a fabricat DNA-ul condus de rivală ei Laura Kovesi”. De asemenea, Alina Bica a ținut să menționeze că se confruntă cu o situație personală, aspect pe care de asemenea l-a adus la cunoștință instanței.

Așa cum au confirmat, pentru EVZ, surse judiciare, Alina Bica nu are interdicție să părăsească țara, așa cum, în mod eronat au anunțat anumite posturi de televiziune.

Iată declarația pe care Alina Bica a acordat-o în exclusivitate Lumeajustitiei.ro:

„Am văzut știrile apărute despre pretinsă mea fugă din țară. Într-adevăr nu mă aflu în țară, lucru pe care l-am adus la cunoșțînță instanței, dar tin să precizez că nu se pune problema să fi fugit din țară, așa cum nu se pune problema să mă gândesc să fug în viitor. Mă confrunt cu o situație personală, privată, care și ea a fost adusă la cunoștință instanței. Mai multe comentarii nu doresc să fac. Voi clarifica situația în foarte scurt timp”.

 

Te-ar putea interesa și: