Evenimentul Zilei > Politica > Ministerul Educaţie a pus în DEZBATERE publică noua METODOLOGIE pentru acreditarea ȘCOLILOR DOCTORALE
Ministerul Educaţie a pus în DEZBATERE publică noua METODOLOGIE pentru acreditarea ȘCOLILOR DOCTORALE

Ministerul Educaţie a pus în DEZBATERE publică noua METODOLOGIE pentru acreditarea ȘCOLILOR DOCTORALE

Ministerul Educaţie a pus în dezbatere publică, duminică, pe site-ul instituţiei, proiectul de Metodologie privind acreditarea şi evaluarea periodică a şcolilor doctorale, aceasta fiind structurată pe trei domenii, potrivit unui comunicat de presă al ministerului. Consultarea publică se va derula timp de 10 zile între 16 și 26 octombrie.

Metodologia va sta la baza procesului de acreditare și evaluare periodică a școlilor doctorale din România, pe care Ministerul Educației îl va iniția în această toamnă. Observaţiile, propunerile şi sugestiile pot fi trimise în intervalul menţionat la adresa de e-mail [email protected]

"Metodologia este structurată pe trei mari domenii – capacitate instituţională, eficacitate educaţională şi management al calităţii – din care derivă criteriile şi indicatorii de performanţă. Menţionăm că Metodologia va sta la baza procesului de acreditare şi evaluare periodică a şcolilor doctorale din România, pe care Ministerul Educaţiei îl va iniţia în această toamnă", se precizează în comunicat.

Proiectul cuprinde opt articole şi o anexă unde sunt stipulate criteriile şi indicatori de performanţă utilizaţi în acreditarea şi evaluarea periodică a unei şcoli doctorale.