Evenimentul Zilei > Politica > DEZBATERE EVZ. Ce pune la cale PSD-ul?
DEZBATERE EVZ. Ce pune la cale PSD-ul?

DEZBATERE EVZ. Ce pune la cale PSD-ul?

Ziua de astăzi a fost una plină de tensiune în Parlament. Mai multe personaje importante din interiorul PSD au primit aviz pozitiv din partea deputațiilor social-democrați din Comisia Juridică a Camerei din Senat. Astfel, pe numele Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu, acuzaţi de corupţie în Dosarul Microsoft, s-a dat aviz pozitiv pentru urmărire penală. Mai mult, Ioan Adam a primit aviz pozitiv pentru cererea de arestare. De neînţeles este că deputatul liberal Mircea Roșca a primit aviz negativ în cererea de arestare. Întrebarea care se află pe buzele tuturor este : ce pune la cale PSD-ul, care formează majoritatea în Guvern? Cum de senatorii PSD din comisia juridică au votat pentru arestarea unui coleg de-al lor, însă nu şi pentru liberalul Mircea Roşca? Aşteptăm părerile voastre în secţiunea comentarii. Comentăm, de asemenea, şi pe reţeaua de socializare Facebook, pe evz.ro.

Potrivit legii, în cazul foştilor miniştri care sunt şi parlamentari este nevoie de încuviinţarea Camerei din care fac parte pentru a începerea anchetei.

În ceea ce-i priveşte pe simpli senatori, aceştia pot fi urmăriţi penal, fără acordul camerei superioare. Ridicarea imunităţii este necesară doar atunci când se solicită arestarea, reţinerea sau percheziţia.