Evenimentul Zilei > Politica > Dezastrul se apropie. Previziuni sumbre asupra economiei României
Dezastrul se apropie. Previziuni sumbre asupra economiei României

Dezastrul se apropie. Previziuni sumbre asupra economiei României

Încă o nouă voce vorbește despre posibilitatea ca România să fie aruncată în criză economică. Senatorul PNL Ion Marcel Vela a declarat joi, la Reșița, că România riscă să între în recesiune din cauza bugetului făcut de PSD pe baza unor cifre neadevărate.

„Având în vedere faptul că săptămâna viitoare va fi reanalizat bugetul în Parlamentul României, iar pentru a nu fi reactivi după ce bugetul va fi introdus în plenul comun al celor două Camere spre dezbatere şi aprobare, doresc să atragem atenţia asupra faptului că PSD şi ALDE au falsificat datele din buget. Din această cauză, România, în 2019, riscă să intre în recesiune. Parlamentarii PNL vor susţine, săptămâna viitoare, ca bugetul să fie reaşezat pe baza corecte şi reale, pentru că, dacă nu garantezi realitatea veniturilor din buget, nu garantezi nici realitatea cheltuielilor din buget, iar acest lucru poate face mult rău României. Fiind construit pe bani falşi, care nu există, singurii vinovaţi pentru situaţia gravă în care ne aflăm acum sunt partidele din coaliţie, care în ciuda solicitărilor repetate ale noastre de a prezenta proiectul bugetului de stat, şi chiar fiind obligaţi de lege, au amânat nepermis de mult prezentarea bugetului, care în loc să fie aprobat în 2018 pentru 2019, a fost adus în Parlament în 15 februarie anul acesta", a declarat Vela, potrivit agerpres.ro.

Pe lângă acuzațiile aduse la adresa coaliției de guvernare, senatorul PNL a mai aruncat vina asupra PSD-ALDE și pentru amânarea majorării alocațiilor copiilor. Vela susține că după ce a fost trecut bugetul prin Parlament, Guvernul a elaborat o OUG în care era prevăzut ca alocațiile să se majoreze începând cu 1 martie. Ulterior dezbaterii publice, textului Ordonanței din Monitorul Oficial i-a fost adăugată propoziția „Alocaţiile copiilor se majorează după promulgarea Legii bugetului de stat". Această schimbare ar face că banii să ajungă către familiile respective abia în luna mai, conform celor afirmate de Vela.

„Autorităţile locale sunt literalmente jefuite şi lăsate fără resurse financiare. Acestora li se pun în cârcă peste şapte miliarde de lei, în plus faţă de anul trecut, prin transferarea cheltuielilor sociale. Prin urmare, acest buget nu va fi nici măcar de stagnare economică, ci un buget al subdezvoltării. De aceea tragem acest semnal de alarmă, pentru ca partidele din coaliţia de guvernare să regândească bugetul pe baze reale, pe nevoile reale şi importante ale României", a adăugat senatorul liberal, conform aceleiaşi surse.