Dezastru în ţara cu cea mai mare rată de vaccinare. Șapte spitale amenință. Ce se va întâmpla cu pacienții COVID

Dezastru în ţara cu cea mai mare rată de vaccinare. Șapte spitale amenință. Ce se va întâmpla cu pacienții COVIDSursa: Arhiva EVZ

Directorii a șapte spitale din Israel au declarat că a fost atinsă capacitatea personalului medical amenințând că nu vor mai accepta, începând de luni, niciun pacient cu noul coronavirus în secțiile lor.

Într-o conferință de presă, duminică, directorii spitalelor au susținut că au fost victimele neglijenței guvernului, declanșând un protest împotriva situaţiei dezastruoase din cauza subfinanțării continue și că nu există măsuri adecvate pentru a sprijini sistemul de sănătate după 16 luni de criză.

„Am fost abandonați la apogeul crizei coronavirusului”

În mesajul lor de avertisment spun că: „Am fost abandonați la apogeul crizei coronavirusului”, se arată în declarație comună a celor şapte reprezentanţi ale unităţilor medicale din Israel, tara cu cea mai mare rată de vaccinare.

Am ajuns la cea mai gravă criză din istoria noastră”, spun directorii spitalelor

În comunicat subliniază faptul că guvernul trebuie să sporească nivelul de sprijin pentru continuarea operațiunilor, avertizând cu privire la retrogradarea serviciului începând miercuri.
„Nu avem suficiente echipamente, mijloace și salarii. Conștiința noastră ne obligă să nu mai primim niciun pacient cu coronavirus începând de mâine”, a declarat doctorul Ofer Marin, directorul Centrului medical Sha’are Zedek din Ierusalim.
Iar oficialii politici au avertizat că unitățile de terapie intensivă ar putea fi umplute cu până la 2.400 de pacienți cu coronavirus în stare gravă până la jumătatea lunii septembrie. Datele Ministerului Sănătății au arătat duminică seara peste 1.100 de paturi de spital la nivel național preluate de pacienți cu coronavirus, dintre care 669 au fost enumerați în stare gravă.

„Lucrăm zi și noapte, șapte zile pe săptămână, pentru a salva Israelul”

„Sunt șapte directori de spitale care stau aici, care au trecut prin patru valuri de coronavirus”, a spus Ofer Marin. „Lucrăm zi și noapte, șapte zile pe săptămână, pentru a salva Israelul şi cele mai„ roșii ”orașe”, a spus el.

„De un an și jumătate, ne folosim angajaţii zi și noapte pentru a salva țara. Mi-e rușine să stau aici ca un cerșetor”, a adăugat Marin.

Centrele medicale care participă la protest sunt spitalele Shaare Zedek și Hadassah din Ierusalim, spitalul Laniado din Netanya, Mayanei HaYeshua din Bnei Brak, spitalul italian din Haifa și spitalul englez din Nazaret.

Directorii au spus că, începând de miercuri, își vor micșora nivelul general de serviciu, limitând operațiunile doar la tratamentul de salvare. Acesta este modul în care majoritatea spitalelor din țară funcționează în weekend, dar acum vor fi nedeterminate pentru a economisi costuri sau până când se va ajunge la un acord.

Ministrul Sănătății Nitzan Horowitz și directorul ministerului Nachman Ash s-au prezentat la conferința de presă, ținută lângă birourile ministerului lor, iar ulterior au purtat discuții cu directorii. „Știm problema și ne vom ocupa de ea”, a spus Horowitz.

Situaţia la zi în Israel

Conform celor mai recente cifre ale Ministerului Sănătății, 1.129 de persoane infectate cu coronavirus au fost spitalizate începând de duminică după-amiază, inclusiv 669 în stare gravă și 107 puşi la ventilatoare.

Ministerul a raportat duminică 5.380 de cazuri confirmate sâmbătă, cu încă 3.745 de la miezul nopții, aducând numărul cazurilor active în țară la 65.780. Au existat 990.428 de infecții verificate și 6.830 de decese prin COVID în țară de când a început pandemia, informează timesofisrael.

Ne puteți urmări și pe Google News