Detectiv high-tech pentru pisici pierdute

Detectiv high-tech pentru pisici pierdute

Primul „detectiv pentru animale domestice” din China are în dotare un adevărat arsenal tehnologic de vârf

Un animal de companie era considerat „o pierdere burgheză de timp” în epoca maoistă.

Dar, după moartea „marelui cârmaci”, în 1976, China numără peste 90 de milioane de câini și pisici de companie, potrivit asociației Pet Fair Asia.

O treime din aceste animale sunt pierdute însă în cursul vieții lor, doar 15-20% din câini și doar 2% din pisici fiind recuperate de proprietari.

Aici intervine Sun Jinrong. Echipat cu detectoare cu infraroșu, endoscop și aparatură similară cu cea folosită de salvatori pentru a detecta supraviețuitorii aflați sub dărâmături, Sun lucrează cu zece angajați pentru a găsi pisici pierdute.

1000 de euro intervenția

Recuperarea unei pisici nu este la îndemâna oricui și doar cei cu dare de mână apelează la Sun Jinrong. Fiecare intervenție costă 8000 de yuani (1000 de euro).

Sun afirmă că a recuperat până acum 1000 de animale de când și-a fondat firma, la Shanghai, acum șapte ani. Simțind profitul, deja mai multe firme concurente merg acum pe drumul deschis de Sun.

Sun intervine în toată țară, neezitând să caute în imensitatea metropolelor chineze, revendicând o rată de succes de 60-70%, scrie AFP.

Însă nu toate căutările se sfârșesc cu bine, unele animale fiind furate, nu pierdute, iar câinii sfârșind uneori ca hrană.

Sun Jinrong spune că are „echipamente de ultimă generație și mulți ani de experiență”, ceea ce-i permite să „analizeze datele”. pentru a analiza datele. „Avem aproximativ o duzină de mijloace de intervenție, în timp ce proprietarul crede, de obicei, că sunt doar unul sau două lucruri de făcut”, declară el.

Duoduo, pis, pis, pis…

În misiune la Beijing, Sun îl caută pe pisoiul Duoduo într-o metropolă cu 21 milioane de locuitori, de două ori mai mult decât populația Belgiei.

Dispărut de două zile, Duoduo a fost văzut ultima dată într-un parking subteran. Într-o valiză grea de 50 de kg, Sun ține echipamentele, între care două camere cu infraroșu.

În final, reperează un indiciu: urme de labe pe o conductă plină de praf. Hercule Poirot al animalelor presupune că Duoduo s-a folosit de această conductă și a ajuns pe o peluză din exteriorul parkingului.

Pentru a atrage pisica, Sun declanșează un megafon care difuzează o înregistrare cu vocea stăpânului. Apoi instalează o cușcă-capcană și pune în ea o conservă cu hrana preferată de Duoduo. Sun așteaptă noaptea iar cușca este supravegheată de o cameră cu infraroșii.

Rondul de noapte

Detectivul spune că lucrează mai ales noaptea, atunci când pisicile sunt active.

Uneori, în aceste misiuni nocturne, Sun doarme în cort.

Răbdarea lui a dat roade, în cazul lui Duoduo: pe ecranul unei camere apare silueta pisicii. Însoțit de un asistent, detectivul caută amănunțit pe peluză: pisica se află într-un tufiș.

Inițial, Sun a vrut să tranchilizeze pisica folosind o sarbacană dar a considerat că există riscul să nu o poată nimeri, pierzând-o iar.

Așa că i-a telefonat proprietarului, Li Hongtao. După 10 minute de chemări în van, acesta din urmă a reușit să se apropie și să-și recupereze animalul de companie.

Ne puteți urmări și pe Google News