Evenimentul Zilei > Actualitate > Detaliu esențial în cazul anchetei atentatului de la Arad. Ce telefon a fost folosit pentru declanșarea bombei
Detaliu esențial în cazul anchetei atentatului de la Arad. Ce telefon a fost folosit pentru declanșarea bombei

Detaliu esențial în cazul anchetei atentatului de la Arad. Ce telefon a fost folosit pentru declanșarea bombei

Se pare că atentatorul care l-a omorât pe omul de afaceri Ioan Crișan a provocat explozia folosind un telefon Alcatel, un model care nu era atât de vechi pe cât se credea inițial.

Conform unor surse din ancheta cazului de la Arad, în care omul de afaceri Ioan Crișan a fost aruncat în aer cu tot cu mașină, s-a stabilit ce model era telefonul folosit la declanșarea dispozitivului explozibil. Ar fi vorba despre un telefon Alcatel, dar nu se știe exact din ce generație făcea parte. Dar se cunoaște faptul că avea un slot de card de memorie.

Modelul era unul mai nou decât s-a crezut inițial

Nu am reuşit să aflăm modelul exact. Nu ştim dacă măcar anchetatorii au reuşit să desluşească exact modelul de telefon. Cert este că, iniţial, s-a crezut că ar fi fost folosit un telefon mobil de producţie veche, un telefon care nu avea GPS şi nici nu era conectat la internet. Toate acestea, pentru a lăsa cât mai puţine urme.

Totuşi, sursele noastre ne spun faptul că telefonul nu ar fi fost atât de vechi. Şi a fost trasă această concluzie din cauza faptului că a fost identificat un slot de card de memorie care putea fi inserat în acest mobil. Drept urmare, modelul telefonului este mult mai nou decât s-a crezut iniţial”, au scris ziariștii de la aradon.ro.

Telefonul folosit de cel care a provocat atentatul de la Arad era Alcatel

„Nu ştim dacă anchetatorii au reuşit, cu ajutorul companiilor de telefonie mobilă, să identifice apelantul sau numărul apelat. Nu ştim în ce stadiu se află ancheta. Dar am reuşit să mai găsim o piesă din acest puzzle complex şi complicat: telefonul care a sunat cu numai câteva momente înainte ca Ioan Crişan să moară, telefon care a declanşat bomba, a fost un Alcatel dotat cu slot pentru card de memorie. Sperăm ca anchetatorii să ştie mult mai multe decât noi şi să identifice criminalul sau criminalii, precum şi cei care au comandat asasinatul”, a mai notat sursa citată.