Evenimentul Zilei > Politica > Detaliile care îl SPULBERĂ pe Dragnea. „Grindeanu i-a strical ploile șefului său. O să CÎȘTIGE”
Detaliile care îl SPULBERĂ pe Dragnea. „Grindeanu i-a strical ploile șefului său. O să CÎȘTIGE”

Detaliile care îl SPULBERĂ pe Dragnea. „Grindeanu i-a strical ploile șefului său. O să CÎȘTIGE”

Lupta momentului pe scena politică pare să se ducă între premierul României, Sorin Grindeanu, și liderul care l-a pus în fruntea țării, Liviu Dragnea. Iar pierzătorul va fi ultimul, este concluzia făcută de unul dintre cei mai apreciați consultanți politici ai României.

Cozmin Gușă a dezbătut războiul care mocnește după zilele de protest din fața Guvernului între președintele PSD și premierul României. Consultatul politic a oferit amănunte spectaculoase despre modul în care se poartă cel mai așteptat duel politic al momentului.

“Faptul că oamenii politici se afișează cu oameni de afaceri, unii chiar controversați, nu e neapărat o noutate, ci a devenit chiar ceva banal”, a declarat Cozmin Gușă. Reacția fostului om politic survine după ce în presă a apărut un video în care se vede cum premierul Sorin Grindeanu a mers, sâmbătă seară, la un restaurant alături de doi oameni de afaceri controversați – preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, şi un om de afaceri braşovean, fost urmărit general şi condamnat la trei ani de închisoare.

Gușă este convins de faptul că Liviu Dragnea nu este străin despre mediatizarea acestei întîlniri. ”Toată enervarea împotriva lui Grindeanu este legată de faptul că a luat, în calitatea sa de prim-ministru, decizia de a renunța la OUG 13, lucru care i-a stricat ploile lui Dragnea. Ofensiva mediatică a fost generată într-o presă apropiată de Dragnea, care astăzi își dă silința să-l atace pe Grindeanu pe o temă banală”.

Fostul om politic a explicat paradoxul în care a ajuns să se regăsească Liviu Dragnea. "Apare perspectiva ca un președinte de partid care dorea să-și impună Guvernul său, prin Sevil Shhaideh, a ajuns să lupte împotriva acestui Guvern, condus de un om al partidului, atunci când și-a dat seama că acest Guvern ar putea deveni al partidului și nu mai este Guvernul său". 

Mai mult, Gușă crede că mediatizarea întîlnirii dintre Grindeanu și controversații oameni de afaceri este rezultatul unor ordine petrecute în culisele politicii. "Avem parte de o ofensivă mediatică subterană a lui Dragnea împotriva lui Grindeanu ale cărei consecințe ar putea fi o agitație în PSD și o reglare de conturi puternică și rapidă, întrucât Dragnea nu poate chema partidul să răstoarne exact Guvernul pe care l-a impus acolo. Se vede disperarea cu care Dragnea joacă împotriva celui care dă semne clare ca nu mai vrea să asculte de el. PSD este obligat să se reformeze, pentru că semnalele străzii, care nu sunt orientate în favoarea unui alt partid, sunt clare. În ochii protestatarilor, simbolul răului este, în acest moment, Liviu Dragnea. În fața lor, Dragnea a mai făcut o greșeală – a spus că n-ar fi știut nimic despre ordonanță”, susține Cozmin Gușă.

Pierzătorul, în viziunea lui Gușă, are doar un nume: Dragnea. ”Vor fi mișcări importante și în interiorul partidului, sau chiar i se va pune în vedere o soluție de abdicare politică pe care va trebui să și-o asume, pentru că majoritatea politică este nemulțumită. În afară de clientela unor organizații județene din sud, altcineva nu este reprezentat. Pronosticul meu este că Dragnea va pierde acest meci. Un partid se conduce colectiv, ceea ce nu s-a întâmplat. Grindeanu are autoritate importantă ca prim-ministru și, deocamdată, n-a făcut prostii, ci a încercat să repare prostiile pe care le-a impus Dragnea pe ușa din dos prin Florin Iordache”, a încheiat consultantul politic.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: