Traian Băsescu, fostul președinte al României și actual europarlamentar, se află în prezent internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Militar din Capitală. Recent au apărut noi detalii despre starea sa de sănătate.
În vârstă de 72 de ani, fostul lider al statului se află pe secția de Boli Infecțioase, unde primește tratament pentru gripa A. Traian Băsescu, fostul președinte al României, a fost adus de urgență la Spitalul Militar Carol Davila din București după ce a acuzat stări de rău și greață. După investigațiile medicale, medicii i-au recomandat să rămână internat pentru a primi un tratament mai complex.
Ce spun specialiștii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu
Experții susțin că Băsescu se confruntă cu riscuri majore din punct de vedere medical, având în vedere antecedentele sale cardiace din ultimii ani.
În decursul ultimilor ani, Traian Băsescu a fost supus de mai multe ori tratamentului medical din cauza unor afecțiuni precum bronhopneumopatia și a necesitat mai multe intervenții chirurgicale. În 2006, a suferit o intervenție chirurgicală pentru hernie de disc la Viena.
Eforturile medicilor se concentrează acum pe tratamentul său, în încercarea de a preveni apariția altor complicații. Potrivit reprezentanților spitalului, starea actuală a lui Traian Băsescu este stabilă.
Traian Băsescu, diagnosticat cu ateroscleroză
Surse apropiate fostului președinte au dezvăluit că pe lângă gripa de tip A, acesta ar suferi și de ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi. În plus, ar avea și hipertensiune.
În 2014, Băsescu a fost diagnosticat și cu emfizem pulmonar care are ca efect scăderea calităţii vieţii pentru că pacientul oboseşte foarte repede.
„Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție și l-am contactat, i-am transmis că suntem cu gândurile alături de domnia sa. Îi urăm multă sănătate”, a declarat Eugen Tomac, europarlamentar.
A dispărut din spațiul public
Din septembrie 2021, Traian Băsescu a avut apariții rare în spațiul public. Asta după ce Parlamentul a adoptat legea prin care foștii colaboratori ai securității și-au pierdut anumite privilegii. În calitate de fost președinte al țării, acesta beneficia de drepturi precum indemnizație, protecție din partea SPP și acces la casa de protocol.