Detalii incredibile despre „frăția” cu interlopii. 14 persoane au fost arestate

Detalii incredibile despre „frăția” cu interlopii. 14 persoane au fost arestate

Un polițist a fost inculpat în dosarul celei mai mari rețele de trafic de cocaină din vestul țării. El e acuzat că de doi ani aceasta asigura marfă pentru toți consumatorii din zonă. El e acuzat de favorizarea infractorului și mărturie mincinoasă, fiind pus sub control judiciar, miercuri seara. Este, de ani buni, cunoscut  ca un apropiat al celor care acționează în afara legii, fiind cercetat penal și în alt dosar care ține de crimă organizată. Între timp, probabil pentru că bugetul îi permitea, ar fi ajuns consumator de cocaină.

Nu e chiar ieftin să fii consumator de droguri de mare risc. În Timișoara, gramul de cocaină se vinde cu 100 de euro.

Este vorba de un tânăr agent care lucra la Secția 2 Poliție din Timișoara în 2016 când a fost arestat într-un dosar DIICOT în care a fost destructurată o rețea care falsifica bani și acte de identitate. După ce a fost trimis în arest la domiciliu, și pus la dispoziția unității, agentul a fost transferat la Logistică. Între timp, se pare, nu s-a cumințit.

Anchetatorii au dovezi certe în legătură cu activitățile agentului, astfel că, după declarațiile false făcute în timpul audierilor de ieri, din martor a devenit acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, arată sursele noastre.

Surse apropiate anchetei au relatat pentru EVZ că operațiunea de miercuri dimineață, care a dus în final la audieri zeci de persoane, din care au fost reținute 14, iar șase au fost puse sub control judiciar, a fost secretă până în ultimul moment, tocmai pentru ca anumiți oameni ai legii să nu îi pună în gardă pe interlopi. Polițiștii care au intervenit în Timișoara au fost aduși din Arad, Caraș – Severin, Hunedoara, Mehedinți, o măsură de siguranță luată de oficiali, pentru a evita scurgerile de informații.

„Este regretabil că unii polițiști ajung să colaboreze cu cei pe care ar trebuie să îi prindă pentru faptele lor din afara legii. Ar trebui ca factorii de conducere din cadrul MAI, IGPR și IPJ Timiș să se întrebe care sunt motivele pentru care polițistul ajunge aici. Și polițistul este la rândul său un om ce provine din rândul societății civile având în ADN caracteristici bune și rele așa cum le găsim în rândul tuturor oamenilor, iar pe lângă o sumedenie de obligații are și câteva drepturi prevăzute de lege, inclusiv prezumția de nevinovăție”, a declarat Cristian Danciu, liderului SNAP România Biroul Teritorial Timiș.

Ne puteți urmări și pe Google News