Despre ultimii români exemplari produși de sistemul PCR

Despre ultimii români exemplari produși de sistemul PCR

Când ai fost răsfățat ani buni de conducători exemplari, mi se pare normal ca să pretinzi standarde înalte de la cei care le urmează la guvernare.

N-ai cum să uiți, zic și eu, în câteva luni că un exemplar ca Viorica Dăncilă ți-a fost prim-ministru, că un exemplar ca Liviu Dragnea a sfârșit tragic în lupta pentru propășirea neamului, că altul și mai patriot, ca Victor Viorel Ponta, voia cu tot dinadinsul să-ți facă a mai mare și frumoasă moschee din Europa, evident tot din sentimente profund românești.

Totuși, cu riscul să-mi iau niște înjurături, poate, cu o ocazie mai prielnică, și niște scatoalce sau măcar gaze neexpirate de la jandarmerie, ca în 10 august 2018, declar solemn că, dacă chiar crezi cele de mai sus,  ești idiotul util exemplar al exemplarilor care se urcaseră cu picioarele pe gâtul tău fără să simți că-ți fură și aerul. Produse exemplare al sistemului PCR (Pile, Cunoștințe, Relații).

Ca să nu avem vorbe la proces, țin să menționez că folosesc cuvântul „exemplar” strict în acest sens, din DEX: EXEMPLÁR, -Ă, exemplari, -e, adj. Care este atât de desăvârșit, încât poate servi drept exemplu, poate fi luat drept model.

Ne puteți urmări și pe Google News

Exemple mai pot da, dar mi-e că s-o însera… Iar dacă au fost în stare să dea legi noaptea ca hoții, de ce nu aș bănui că mă vor aștepta după colțul blocului?

Ei, nu sunt chiar așa de fricos, doar mă răsfăț și eu puțin…

Și ca să vă dovedesc că doar mă răzgâiesc, mai invoc niște exemplari, mari doctori în științele juridice, ca Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Codrin Ștefanescu etc.etc.

Aceleași gânduri am pentru doamna aprozaristă-parlamentar de la Cluj ce era cât p-aci să-mi interzică să aprind țigara și la mine în casă.

În acest aer de exemplară corectitudine politică, care îmi pute mai rău ca un rahat proaspăt defecat la umbra unui gard, inspir bucuros parfumul trabucului fumat de ministrul de Externe în sediul Guvernului și mă răcoresc cu berea consumată, tot acolo, de premierul Orban.

Să nu se înțeleagă că pledez pentru nerespectarea legilor. Nu, nu, nu, de trei ori nu! Propun doar abolirea celor împotriva firii umane și neamului românesc.

Ca să n-avem vorbe la proces.