Despre Apocalipsa 5G. Cine stă în spatele teoriilor conspiraţiei

Despre Apocalipsa 5G. Cine stă în spatele teoriilor conspiraţiei

Se duce o luptă grea între cei care susţin 5G şi cei care refuză din start, acuzând că noua tehnologie nu este sigură și că prezintă un risc prea mare pentru sănătatea umană.

În acest an, au avut loc atacuri asupra turnurilor 5G din întreaga lume. Anul trecut, guvernul belgian a oprit un test cu privire la radiaţiile 5G . Elveția monitorizează riscurile prezentate de rețeaua 5G, iar un membru al Camerei Comunelor din Marea Britanie a avertizat Parlamentul cu privire la „consecințele nedorite” ale modernizării cu 5G.

Temerile cu privire la 5G

Dacă veți săpa în spatele acestor temeri, veți descoperi câteva teorii ale conspirației cu adevărat înspăimântătoare. Unii oameni susțin că nouă generație de telefonie mobilă nu a fost niciodată testată și, prin urmare, suntem cobai pentru acest experiment tehnologic.

În general, afirmațiile cu privire la prejudiciile 5G nu sunt departe de conspirații. Veți fi fericit să știți că niciuna dintre aceste afirmații nu este adevărată. "Lungimile de undă pe care le folosește și le vor folosi 5G sunt în totalitate sigure, au fost în cercetare și testare mulţi ani", a explicat recent pentru The Guardian, Howard Jones, șeful comunicațiilor tehnologice la furnizorul de rețele mobile din Marea Britanie: Este greşit să afirmi că este o tehnologie nouă și că nu a fost testată”.

De unde spaima pentru o rețea de telefonie mobilă?

Cauza ar fi că nu se explică bine ce este acest 5G, așa că iată o scurtă privire de ansamblu asupra tehnologiei actuale: când utilizați telefonul, acesta interacționează cu un turn de telefonie din apropiere, prin intermediul undelor radio. Turnul de telefonie apoi se conectează (de asemenea, prin intermediul undelor radio) la o rețea de bază, care apoi transmite informațiile pe care le primește și le trimie înapoi. Pare foarte simplu până aici.

În prezent, dacă telefonul dvs. folosește 4G, banda de frecvență a undelor radio pe care le folosește este de la 2 - 8 GHz. Aceasta este o frecvență puțin mai mare decât 1.8 - 2.5 GHz pentru 3G (și poate fi ușor diferită, în funcție de regiunea dvs.).

Utilizarea frecvențelor mai înalte are atât avantaje, cât și dezavantaje

Cu cât frecvența unei unde radio este mai mare, cu atât unda este mai scurtă. În mod similar undelor sonore, undele scurte pierd energie mai repede pe măsură ce se deplasează, astfel încât acoperă mai puțină suprafaţă.

Zona acoperită de turnul de telefonie - cunoscută și sub numele de stație de bază - se numeşte „celulă”, iar acestea sunt plasate de obicei între 1 până la 20 de kilometri, deși pot fi mult mai mici, în funcție de câte telefoane există în zonă. La frecvențe mai slabe, un turn acoperă mai puțină suprafață, de aceea ai nevoie de mai multe turnuri. Cu toate acestea, undele mai scurte înseamnă, de asemenea, că mai multe dispozitive pot fi conectate la un turn de telefon simultan.

Până la acest moment, tehnologiile 1G, 2G, 3G și 4G operau pe frecvențe de până la 6 Ghz. Tehnologia 5G va opera la frecvențe electromagnetice mai înalte, de până la 70 Ghz. Această trecere la o lungime de undă mai înaltă față de tehnologiile predecesoare este motivul principal de îngrijorare.

Ne puteți urmări și pe Google News