Evenimentul Zilei > Justitie > Despescu despre agresorul împușcat de poliție: Nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare
Despescu despre agresorul împușcat de poliție: Nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare

Despescu despre agresorul împușcat de poliție: Nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare

Atunci când un individ pune viața unui cetățean sau a unui polițist în pericol, forțele de intervenție nu vor ezita să folosească toate mijloacele din dotare pentru a-l opri, a declarat secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu. El a făcut aceste comentarii după ce un bărbat a fost împușcat în timpul unei intervenții a poliției.

Secretarul de stat Bogdan Despescu a precizat că acţiunile autorităţilor nu au ca scop suprimarea vieţii, dar, când un cetăţean sau un poliţist este atacat, forţele de intervenţie nu vor ezita să folosească toate mijloacele din dotare.

„Activităţile noastre nu au drept scop violenţa împotriva persoanelor sau suprimarea vieţii, dar, în acelaşi timp, când un cetăţean sau un poliţist este atacat, este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viaţa în pericol, acţionăm ferm, conform legii, şi nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare”, a declarat Bogdan Despescu

Potrivit spuselor sale, forţele de ordine fac uz de armă doar atunci când nu există o altă soluție pentru aplanarea situației conflictuale. Despescu a menționat că fiecare situație este analizată punctual, iar acţiunea se realizează prin respectarea principiilor gradualităţii şi proporţionalităţii folosirii forţei.

„Toate activităţile noastre au drept scop protejarea vieţii şi prin urmare forţele de intervenţie folosesc resursa letală numai atunci când altă cale nu mai există. Transmitem condoleanţe familiei persoanei în cauză”, a precizat Despescu.

Miercuri dimineaţă, un bărbat din sectorul 1 al Capitalei, îmbrăcat doar în lenjerie intimă, care era violent şi a ameninţat şi lovit poliţişti, a fost împuşcat de unul dintre aceştia, fiind transportat la spital, unde a decedat.

În ultimele zile au avut loc o serie de violenţe în câteva oraşe din România, la care au participat mai mulţi indivizi, unii dintre aceştia fiind reţinuţi ulterior de poliţişti.