În perioada postului te poți bucura în continuare de câteva delicii dulci. Deserturile de post, pregătite fără ouă sau lapte pot fi la fel de delicioase precum celelalte.
Postul Crăciunului se apropie de final. Dacă respecți această rânduială, mai ai suficient timp la dispoziție să pregătești câteva deserturi de post. Chiar dacă nu conțin proteină animală, acestea sunt foarte delicioase.
Deserturi de post. Clătite americane fără ouă
Clătitele americane sunt preferate atât de cei mici, cât și de adulți. Acestea pot fi servite cu magiun, miere sau diferite siropuri. Puține persoane știu că acestea pot fi incluse cu succes în categoria deserturi de post. Pentru a le pregăti ai nevoie de aceste ingrediente:
- 300 grame făină;
- lapte de soia sau apă minerală;
- 4 lingurițe de zahăr;
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
- 1 lingură de ulei sau unt vegan;
- coajă rasă de lămâie;
- vanilie.
Cum le prepari
Peste făina albă se adaugă laptele de soia/cocos sau apa minerală.
Se amestecă în mod constant, astfel încât compoziția să fie densă. Peste acest amestec se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește.
Peste bicarbonat se toarnă 3-4 linguri de apă minerală. Amestecul se adaugă peste compoziția de clătite. Ulterior, poți adăuga aromele preferate. Clătitele se coc în tigaia încinsă. Acestea se pot servi cu dulceață, miere sau sos de caramel.
Deserturi de post. Salam de biscuiți
Salamul de biscuiți este desertul ideal pentru zilele friguroase de iarnă. Aromat, cu multă ciocolată, acesta poate fi pregătit și în varianta de post. Pentru această rețetă ai nevoie de:
- 1 kg biscuiti;
- 400 ml apă sau lapte de cocos;
- 300 g margarină post;
- 200 g stafide
- rahat;
- nuca măcinată;
- 200 g zahăr;
- 4 linguri cacao;
- esență rom.
Deserturi de post. Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui mixer. O parte din cantitate se va tăia în bucăți mai mari. În acest mod vei obține un aspect deosebit al desertului. Separat, laptele de cocos se pune la încălzit. Este important ca acesta să nu ajungă la punctul de fierbere. Peste laptele de cocos se adaugă margarina și se amestecă până când aceasta se va topi. Ulterior poți adăuga zahărul și restul aromelor.
Biscuiții mărunțiți se adaugă peste compoziția lichidă și se amestecă totul. După omogenizare, salamul de biscuiți poate fi format. Pentru acest pas, folia alimentară va fi de mare ajutor.
Salamul de biscuiți trebuie să stea la frigider pentru minim 3 ore. Ulterior, acesta poate fi porționat.