Clătite pufoase și fragede. Ingredientul secret din rețetă

Rețetă de clătite de post. Un desert sănătos și cu puține calorii. Sursa foto: arhivă EVZ

Fiecare gospodină a încercat mai multe rețete de clătite de-a lungul vieții. De multe ori, din păcate, rezultatul nu era pe măsura așteptărilor. Un ingredient secret poate salva clătitele pe care le faci în casă.

Atunci când faci o rețetă de clătite poți întâmpina tot felul de probleme. Pentru a avea clătite pufoase și fragede ai nevoie de un ingredient secret. Din următoarea rețetă, vor ieși aproximativ 20 de clătite.

  • șase ouă
  • 300 mililitri lapte rece
  • 300 mililitri apă minerală carbogazoasă, cantitatea de apă poate fi suplimentată dacă aluatul este prea gros la sfârșit
  • 300 grame de făină
  • 100 grame de unt topit, previne lipirea clătitelor de tigaie
  • trei plicuri zahăr vanilinat
  • trei linguri de zahăr tos
  • un praf de sare
  • o linguriță de smântână cu 24% grăsime, ingredientul secret care face diferența între clătitele obișnuite și cele fine și fragede

Mod de preparare

La început, trebuie bătute ouăle bine. Se adaugă laptele, apa minerală, zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, untul topit și călduț. Ulterior, se amestecă bine toate ingredientele pentru a fi incorporate în întregime. Se adaugă făina cernută și se amestecă bine compoziția cu un tel. Trebuie folosit acest instrument pentru ca să fie evitate formarea cocoloașelor. La final, este adăugată smântâna și se amestecă din nou bine pentru formarea aluatului. Deoarece în aluat a fost folosit unt, tigaia trebuie unsă doar cu puțin înainte ca prima clătită să fie pusă la prăjit Următoarele nu au nevoie de grăsime. Acest lucru va fi văzut când o să întoarceți clătita pe partea cealaltă pentru că nu se va lipi deloc.

Tigaia trebuie să fie încinsă bine și după focul va fi lăsat mai încet. Se adaugă câte un polonic de aluat care va fi întins uniform pe toată suprafața tigăii. Se lasă până când marginile clătitei încep să se rumenească. Ulterior, clătita se întoarce pe partea cealaltă și va mai fi lăsată pe foc aproximativ un minut.

La final, vor fi obținute cele mai delicioase, fragede, fine și elastice clătite. Ele pot fi umplute cu cremă de ciocolată și felii de banane sau cu diverse gemuri, în funcție de preferințe. În plus, pot fi umplute și cu brânză sărată, dar în acest caz, nu trebuie adăugat zahăr în rețetă.