Evenimentul Zilei > Actualitate > Descreieraţii de la Pamplona. Peste zece răniţi în urma cursei de două minute şi 23 de secunde | GALERIE FOTO
Descreieraţii de la Pamplona. Peste zece răniţi în urma cursei de două minute şi 23 de secunde | GALERIE FOTO

Descreieraţii de la Pamplona. Peste zece răniţi în urma cursei de două minute şi 23 de secunde | GALERIE FOTO

A început controversatul şi sângerosul festival San Fermin de la Pamplona, în cadrul căreia mii se bărbaţi sunt alergaţi de tauri pe străzile oraşului.

Cursa de marţi a durat două minute şi 23 de secunde. Trei bărbaţi au fost străpunşi de coarnele animalelor iar alţi zece – cinci americani şi cinci spanioli – au fost răniţi uşor. Ca şi în anii precedenţi, festivalul, care durează o săptămână, a fost criticat intens de grupurile care apără drepturile animalelor. Peta a organizat chiar şi un protest pentru a atrage atenţia asupra acestei sărbători funeste, tragice şi de teroare pentru bietele fiinţe necuvântătoare.

Nimeni şi nimic nu tulbură însă plăcerea bolnavă de a mii de “masculi” care văd în această cursă nebună, cu tauri înfierbântaţi pe urmele lor, dovada supremă a bărbăţiei. Animalele provin de la la ferma Jandilla, într-o regiune rurală vestică din Extremadura, renumită pentru ferocitatea taurilor săi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: