Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire ŞOCANTĂ despre Tutankhamon, scoasă la iveală de o autopsie VIRTUALĂ. El era diform, iar părinţii lui erau…
Descoperire ŞOCANTĂ despre Tutankhamon, scoasă la iveală de o autopsie VIRTUALĂ. El era diform, iar părinţii lui erau…

Descoperire ŞOCANTĂ despre Tutankhamon, scoasă la iveală de o autopsie VIRTUALĂ. El era diform, iar părinţii lui erau…

O autopsie virtuală compusă din aproape 200 de imagini scanate au scos la lumină amănunte neştiute despre regele blestemat Tutankhamnon.

Cea mai detaliată examinarea a faraonului a relevat faptul că acesta era diform, având dinţi care ieşeau în afară, un picior strâmb şi şolduri de femeie. Un alt amănunt şocant este acela că, în urma autopsiei, s-a confirmat o teorie vehiculată în trecut, aceea că părinţii faraonului erau frate şi soră. Atfel, Tutankhamon s-a născut în urma unui incest, ceea ce explică moartea sa prematură, la numai 18 ani, precum şi defectele fizice pe care acesta le avea, scrie Daily Mail.

Mai multe mituri au sugerat faptul că faraonul ar fi fost asasinat sau ar fi decedat ca urmare a unui accident cu carul, însă aceste ultime descoperiri arată că decesul lui Tutankhamon ar fi fost cauzat de o boală moştenită genetic. În plus, faptul că faraonul avea un picior strâmb exclude posibilitatea ca acestă să fi fost victima unui accident cu carul, deoarece defectul său l-a împiedicat să participe la astfel de curse.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: