Descoperire „revoluționară” pentru omenire! Anunțul este așteptat de toată Planeta. Totul va fi transmis în direct. VIDEO

Sursa: Pixabay

Descoperire „revoluționară” despre Calea Lactee. Fundația Națională pentru Știință din SUA, în tandem cu Event Horizon Telescope Collaboration, este de așteptat să furnizeze în curând „rezultate inovatoare despre centrul galaxiei noastre”. Deși NSF din SUA a părut liniștită în ceea ce privește detaliile, un lucru este clar: utilizarea cuvântului „revoluționar” nu este o coincidență. La urma urmei, Telescopul Event Horizon (EHT) a oferit prima şi singura imagine a unei găuri negre.

Descoperire „revoluționară” despre Calea Lactee. Fundația Națională pentru Știință din SUA (NFS) a anunţat că transmite în direct despre noile descoperiri despre Calea Lactee. Mai exact, NFS a făcut o descoperire „revoluționară” în Calea Lactee, cu ajutorul telescopului Event Horizon. Iar totul va fi anunțat oficial astăzi, 12 mai 2022, ora 16:00 a României.

Trăim în vecinătatea unei găuri negre

Pământul face parte dintr-o galaxie spirală numită Calea Lactee, iar în centrul său se află cel mai probabil o gaură neagră super-masivă. Gaura neagră în jurul căreia se învârte întreaga noastră lume se numește Săgetător A*, sau Sgr A* pe scurt, și este uimitor de enormă - de aproximativ 4,6 milioane de ori mai masivă decât soarele nostru. Pentru o comparație suplimentară, soarele este suficient de mare încât 1,3 milioane de planete Pământ ar putea încăpea în el.

Karen Marrongelle, șeful operațional al NFS, va susține o conferință de presă, joi, 12 mai, la Washington, pentru a face un anunț oficial legat de Calea lactee. În cadrul acesteia, patru cercetători vor da detalii în legătură cu descoperirea „revoluționară”.

Găurile negre sunt formațiuni extrem de dense, cu o gravitație atât de mare încât niciun fel de radiație electromagnetică - inclusiv lumina - nu poate evada dintr-un astfel de spațiu. Au fost prezise de Teoria relativității generale a lui Albert Einstein, conform căreia o masă suficient de compactă poate deforma continuum-ul spațio-temporal pentru a forma o gaură neagră, se arată pe site-ul NFS.

Conform Fundației Naționale Științifice din SUA, prima fotografie a unei găuri negre super-masive a fost realizată în anul 2019 de Event Horizon. Este o denumire care desemnează mai multe de radiotelescoape terestre interconectate la scară planetară. Imaginea dezvăluie această formațiune plasată în centrul galaxiei Messier 87.

Deși trăim relativ aproape de gaura neagră din centrul galaxiei noastre, la o distanță estimată de 26.000 de ani lumină, Messier 87 (M87) a devenit prima gaură neagră fotografiată vreodată. Potrivit NASA, galaxia M87 se află la aproximativ 54 de milioane de ani lumină distanță de Pământ și poate fi de până la 6 miliarde de ori mai masivă decât Soarele.

Cum puteți urmări marea dezvăluire?

Câteva semne indică faptul că NSF și EHT din SUA plănuiesc să dezvăluie o imagine a găurii noastre negre locale. În primul rând, evenimentul spune că rezultatele inovatoare se referă la „centrul galaxiei noastre”. Este posibil ca anunțul să nu vorbească despre o gaură neagră în special, dar unul dintre linkurile de pe pagină este beta.nsf.gov/blackholes – ceea ce înseamnă că acesta ar putea fi într-adevăr.

Acest anunț aparent fără precedent va avea loc pe 12 mai 2022, începând cu ora 9:00 EDT, ora 16:00 a României. Acesta va fi transmis în direct la linkul de mai sus, precum și pe pagina oficială de Facebook a Fundației Naționale pentru Știință din SUA. În timpul evenimentului, vor vorbi mai mulți experți, inclusiv cercetători, astrofizicieni și profesori de la unele dintre cele mai importante organizații din țară, cum ar fi NSF, MIT, Harvard, Caltech și Universitatea din Arizona, informează slashgear.com.