Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire revoluționară despre cancerul de sân
Descoperire revoluționară despre cancerul de sân

Descoperire revoluționară despre cancerul de sân

Unele medicamente folosite în tratarea artritei  ajută la oprirea răspândirii cancerului de sân la oase
Unele medicamente folosite în tratarea artritei  „ajută la oprirea răspândirii cancerului de sân la oase. ”Medicamentele ARTHRITIS  ajută la stoparea răspândirii cancerului de sân, scrie.thesun.co.uk.
 Cercetătorii au descoperit că  tumorile secundare sunt  alimentate de o proteină din măduva osoasă , numită interleukină 1-beta.Unele medicamente pentru artrită , cum ar fi canakinumab și sulfasalazina au avut efecte similare,au descoperit cercetătorii de la Universitatea Manchester și Universitatea Sheffield, întârziind răspândirea cancerului de sân.
În timpul testelor,  doar 14 la sută dintre șoarecii tratați cu anakinra medicamentoasă, medicament folosit pentru artrită, au dezvoltat tumori secundare în os, comparativ cu 42% la un grup de control.
Dr. Rachel Eyre a declarat pentru jurnalul Nature Communications: „Vom analiza acum dacă sunt implicate și procese similare în creșterea cancerului de sân în organe precum ficatul și plămânii.”
Studiul a fost finanțat în mare parte de caritate Breast Cancer Now.
 Conform Breast Cancer Now, în jur de 55.000 de femei și 370 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer de sân în fiecare an, ceea ce îl face cel mai frecvent cancer din Marea Britanie.