DESCOPERIRE EXTRAORDINARĂ în timpul renovării unei clădiri din SIBERIA. ARHEOLOGII au fost UIMIȚI.

DESCOPERIRE EXTRAORDINARĂ în timpul renovării unei clădiri din SIBERIA. ARHEOLOGII au fost UIMIȚI.

O echipă de arheologi a descoperit un mormânt din epoca bronzului, în timpul lucrărilor de consolidare la fundația unei clădiri istorice din Omsk (Siberia), care conținea rămășițele unui războinic îngropat cu un pumnal și un cuțit pentru a-i fi utile în viața de apoi.

Scheltul cu o vechime de circa 2900 de ani avea o oglindă într-un ochi, cel mai probabil pentru a-și lumina drumul după moarte, alături de un set de cercei. De asemenea, mai avea un pumnal,un cuțit precum și numeroase capete de săgeți, scrie dailymail.co.uk.

”Caracteristicile neobișnuite ale mormântului  sunt pumnalul gata de utilizare într-o mână și  cuțitul  în celălaltă, alături de un  ochi metalic  văzut fie ca o oglindă care luminează traseul spre  lumea de apoi, fie  un avertisment dușmanilor săi”, susțin arheologicii ruși.

În timp ce majoritatea obiectelor din mormântul său erau războinice, el a luat și ”niște cercei spiralați din metal alb, făcuți din tablă sau argint” în călătoria sa spre lumea de dincolo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Albert Polovodov, specialist în cadrul ministerului regional al culturii din Omsk, a spus: ”În mâna dreaptă a ținut un pumnal,cu  lama îndreptată înainte sau în sus, ca și cum ar fi vrut să o folosească ca o armă de înjunghiat. În cealaltă mână era un cuțit, cu lama în jos, ca și cum urma să taie ligamente. În mod evident, este o imitație a folosirii combinate a acestor arme”.

Artefactele descoperite în mormântul războinicului din Siberia au  o vechime cuprinsă între 2700 și 2900 de ani și datează din perioada de tranziție de la epoca Bronzului  până la vârsta fierului.

”A fost ca și cum el ar fi fost pregătit cu mare atenție pentru drumul către o altă lume, presupunând că pot exista obstacole în calea lui”, a declarat  Albert Polovodov, de la Ministerul Regional al Culturii din Omsk.