Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIRE: O statuie budistă furată de nazişti a fost sculptată într-un METEORIT
DESCOPERIRE: O statuie budistă furată de nazişti a fost sculptată într-un METEORIT

DESCOPERIRE: O statuie budistă furată de nazişti a fost sculptată într-un METEORIT

O cercetare recentă a unei statui create de tibetani a dezvăluit că imaginea pe care o întruchipează a fost sculptată în piatra unui meteorit ce a ajuns pe Pământ acum 15.000 de ani.

Relicva îl reprezintă pe zeul budist Vaisravana, cu o svastică pe piept, simbol care în antichitate semnifica succesul şi care a fost, ulterior, adoptat de nazişti. Sculptura, realizată acum circa 1.000 de ani, cântăreşte 10 kilograme şi are o înăţlime de 24 de centimetri, notează The Guardian.
Statuia a fost furată din Tibet înainte de cel de-al doilea Război Mondial de către gărzile lui Hitler care se aflau în această zonă pentru a căuta originile rasei ariene, considerate rasa umană supremă de către conducătorul nazist.
Obiectul s-a păstrat până în ziua de azi, când o echipă de cercetători germani şi austrieci a descoperit că sculptura a fost făcută într-o bucată din cel mai rar tip de meteorit care a ajuns vreodată pe planeta noastră. Prin urmare, statuia este, de fapt, un metal care se regăseşte în stelele căzătoare.
Analiştii spun că acest meteorit Chinga a căzut pe Pământ acum 10.000-20.000 de ani, la graniţa dintre regiunea Siberia şi Mongolia.
„Am fost extrem de surprinşi să descoperim aşa ceva. Dacă într-adevăr statuia a fost creată în secolul al XI-lea, cum presupunem noi, atunci avem de-a face cu un obiect unic în lume, nepreţuit”, consideră cercetătorul dr. Elmar Buchner, profesor la Universitatea din Stuttgart.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.