Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire ireală în scandalul Hexi Pharma. Dan Condrea era stăpân şi peste Hexi Farma, firmă cu care numeroase spitale au semnat contracte chiar şi acum câteva luni. Autorităţile nici măcar nu ştiu de existenţa ei
Descoperire ireală în scandalul Hexi Pharma. Dan Condrea era stăpân şi peste Hexi Farma, firmă cu care numeroase spitale au semnat contracte chiar şi acum câteva luni. Autorităţile nici măcar nu ştiu de existenţa ei

Descoperire ireală în scandalul Hexi Pharma. Dan Condrea era stăpân şi peste Hexi Farma, firmă cu care numeroase spitale au semnat contracte chiar şi acum câteva luni. Autorităţile nici măcar nu ştiu de existenţa ei

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, DNA a comunicat că urmărește penal firma Hexi Pharma, dar nu știe că există și Hexi Farma. Ministerul Sănătății și SEAP, gestionarii licitațiilor publice, au prezentat contractele de dezinfectanți, dar fără să aibă habar de existenţa companiei-surogat Hexi Farma.

”Spitalele semnau în august cu Hexi Pharma și în septembrie cu Hexi Farma. (…) Dan Condrea deținea Hexi Pharma, dar și Hexi Farma. Ambele firme au același sediu social: București, Strada Floare Roșie. Este apartamentul unde a locuit tatăl său, fondatorul afacerii Hexi. Clona Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerțului pe 5 noiembrie 2004. Proprietari sunt Dan Condrea (70%) și fosta soție Laura Georgescu (30%). După despărțirea celor doi, Condrea, care, potrivit fostei soții, „m-a deposedat de bani, carduri și alte proprietăți”, bărbatul a folosit firma cum a vrut. Mai exact, a împins Hexi Farma în contracte cu statul, în paralel cu Hexi Pharma. Împuternicită a devenit Felicia Bica, contabila lui Condrea și sora fostei soții, cu care se află acum în relații glaciale”, scrie Tolontan.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor şi jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit, bazându-se pe declaraţiile şi pe documentele furnizate de foşti angajaţi ai firmei, că dezinfectanţii furnizaţi de această spitalelor au concentraţii mult mai mici decât cele înscrise pe eticheta.

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

Pe 22 mai, patronul companiei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost găsit mort într-un autoturism Hexi Pharma, la scurt timp după ce maşina s-a izbit puternic de un copac, pe şoseaua dintre Buftea și Corbeanca. Accidentul s-a produs pe o porțiune de drum drept.

Condrea era singur în maşină. El a fost recunoscut dupa acte și dupa haine, cadavrul său fiind complet desfigurat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit în plină viteză de un copac.

Condrea nu conducea mașina cu care merge în mod normal, un SUV Porsche Cayenne negru, o mașină mare și cu sisteme de protecție foarte eficiente în caz de accident. Duminică el se afla la volanul unei mașini compacte, de oraș, un Opel Astra.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a vedea dacă a fost vorba despre un simplu accident de circulație sau despre o sinucidere.

Procurorii Parchetului General au găsit în telefonul Uliana Ochinciuc, partenera lui Dan Condrea un schimb de mesaje, înregistrat cu câteva minute înainte de accidentul în urma căruia patronul Hexi Pharma a murit, în care femeia îl sfătuia să "să nu facă vreo prostie", au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, cu câteva minute înainte de accident, concubina lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, a transmis un mesaj patronului Hexi Pharma în care îl întreba unde este şi ce face. Dan Condrea a răspuns scurt "Meditez". Mesajul următor venea tot de la soţia sa, care îl sfătuia să aibă grijă şi să nu facă vreo prostie.

Partenera lui Dan Condrea este cercetată de procurorii DNA sub control judiciar, fiind acuzată de spălare de bani într-o cauză privind activitatea Hexi Pharma, dosar în care este cercetat şi fratele Ulianei Ochinciud dar şi directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu.