Descoperire de proporții! Celulele care previn infecția cu COVID-19

Tocilizumab medicamentul-minune

Potrivit unei lucrări publicate în Cell Reports, celulele T joacă un rol important în eliminarea noii infecții cu coronavirus 2019 (COVID-19) din organism, iar mutarea focalizării asupra răspunsului celulelor T poate găsi noi metode asupra dezvoltării eficiente a vaccinului.

Descoperire de proporții! Anchetatorii din Singapore au studiat modificările modelelor virologice și imunologice la 12 pacienți cu COVID-19 pentru a determina rolul celulelor T în răspunsul la virus.

Pacienții au fost urmăriți de la debutul infecției, fie prin recuperarea după boală, fie prin deces, au spus autorii studiului.

Puține studii au monitorizat longitudinal pacienții cu COVID-19, au spus ei, așa că au urmărit să se adauge la acel corp de muncă.

Cum funcționează celulele T

Un comunicat de presă a explicat că imunitatea umorală este menținută de anticorpi, dar imunitatea celulară este controlată de celulele T. Aflarea mai mult despre modul în care celulele T pot afecta imunitatea celulară împotriva COVID-19 ar fi benefică în controlul progresiei bolii, au remarcat autorii studiului.

Autorii studiului au colectat probe de sânge periferic de la pacienții infectați și au cuantificat ARN-ul viral COVID-19 în tractul respirator de la pacienți. Anchetatorii au generat, de asemenea, linii de celule T și apoi au cultivat liniile timp de 10 zile. Liniile de celule T au fost stimulate și ulterior colorate pentru analiză.

Descoperire de proporții! Cum a decurs studiul

Pacienții au avut profiluri diferite de cantități de virus, au spus autorii studiului. La 4 pacienți, investigatorii au observat o durată scurtă de infecție (PCR-negativă după 15 zile de la debutul simptomelor); 5 pacienți au fost PCR-negativi între zilele 17 și 24; 2 pacienți au fost PCR-negativi după 1 lună de la debutul simptomului; Un pacient a fost PCR-pozitiv timp de 31 de zile, moment în care pacientul a murit.

Autorii studiului au constatat, de asemenea, că au existat pacienți care au eliminat virusul în decurs de 15 zile, dar au prezentat doar simptome respiratorii ușoare. Cu toate acestea, au existat și pacienți cu simptome moderate sau severe care au necesitat oxigen. În toate cazurile, pacienții au eliminat virusul din tractul respirator superior.Cercetătorii au aflat, de asemenea, că pacienții cu simptome ușoare au detectat sarcini virale mai mici comparativ cu pacienții care au prezentat simptome moderate sau severe.

Descoperire de proporții! Toți pacienții au dezvoltat în cele din urmă anticorpi neutralizanți

Toți pacienții au dezvoltat în cele din urmă anticorpi neutralizanți, activitatea maximă fiind observată între 9 și 15 zile de la debutul simptomului.

Ei au aflat că amploarea globală a celulelor reactive peptidice COVID-19 nu au fost proporționale cu severitatea bolii. De exemplu, frecvențe mai mari ale celulelor secretoare de interferon-γ au fost prezente în cazuri ușoare (atât în ​​stadiile incipiente, cât și în cele ulterioare ale bolii), dar nu și la pacienții cu COVID-19 moderate sau severe.

A existat o corelație directă semnificativă statistic între apariția timpurie a celulelor reactive peptidice COVID-19 și durata mai scurtă a infecției, au scris autorii studiului, care „sugerează că celulele T joacă un rol esențial în controlul infecției cu SARS-CoV-2 . ”