Descoperă oraşele Europei prin ofertele de city break

Descoperă oraşele Europei prin ofertele de city break

Cu un buget de aproximativ 200 de euro, puteţi evada într-un weekend liber într-o minivacanţă către destinaţii europene precum Viena, Roma, Istanbul, Madrid sau Atena.

Cu un buget mediu şi având la dispoziţie un weekend liber, puteţi evada către una dintre destinaţiile europene prin ofertele de city break ale agenţiilor.

De pildă, dacă doriţi să vizitaţi Istanbulul în această perioadă, aveţi de ales dintr-o multitudine de oferte. Cele mai ieftine pornesc de la 162 de euro, cum este cazul pachetului propus de agenţia Dal Travel. Preţul, în acest caz, include transportul cu avionul şi trei nopţi de cazare cu mic dejun într-un hotel de trei stele situat în centrul vechi al oraşului, aproape de principalele atracţii turistice. Această ofertă este valabilă în perioada 9 februarie- 26 martie.

La Viena, de la 160 de euro

Ne puteți urmări și pe Google News

Iubitorii de artă şi cultură pot alege ca destinaţie de weekend Viena, unul dintre principalele centre culturale ale Europei. Preţurile pentru trei nopţi de cazare pornesc de la 160 de euro, cu mic dejun inclus şi transport cu avionul. O astfel de ofertă, promovată de agenţia Litos Travel, este valabilă pentru perioada 1-31 martie.

Românii care doresc să meargă într-un city break în Spania au de unde alege. Spre exemplu, pentru Madrid există pachete turistice care includ două nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele şi transport cu avionul, la preţuri care pornesc de la 156 de euro de persoană, precum oferta propusă de agenţia Smart Tours. Aceasta este valabilă în perioada 6 februarie-31 martie. Preţul include taxele de aeroport, dar şi cele percepute pentru bagaje.

Roma şi Atena, paşi în istorie

Litos Travel propune o ofertă tentantă şi pentru Roma, un alt oraş european care atrage anual milioane de turişti din întreaga lume. Concret, pentru perioada 10 ianuarie-31 martie, cei interesaţi pot achiziţiona un pachet de weekend, cu trei nopţi de cazare, cu mic dejun inclus şi transport cu avionul, la un preţ de 129 de euro de persoană. Hotelul, de trei stele, se află în proximitatea unor puncte importante de interes precum Vatican sau parcul Pinta Sacchetti, precum şi de vestigiile din perioada romană, când oraşul era considerat "centrum mundi".

Capitala Greciei, Atena, reprezintă un adevărat muzeu în aer liber, iar cei pasionaţi de cultura şi civilizaţia antică se vor simţi, cu siguranţă, fericiţi vizitând acest oraş. Ofertele, cum ar fi cea a agenţiei Vola.ro, au preţuri de pornire de la 285 de euro de persoană, cu toate taxele incluse. Turiştii vor zbura cu avionul şi vor fi cazaţi timp de trei nopţi la un hotel de trei stele situat în centrul oraşului, aproape de Piaţa Omonia, Piaţa Monastiraki şi Muzeul Naţional de Arheologie. Perioada de valabilitate a acestei oferte este 17 februarie- 27 martie.

Din Atena se poate ajunge uşor şi la alte puncte de interes ale Greciei, precum Delphi, Corint sau Olympia, care este locul unde au luat naştere jocurile Olimpice.

OFERTE DE SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ

Trei zile în România, departe de oraşe

Agenţiile de turism din România se întrec în oferte pentru destinaţii din ţara noastră. Acestea sunt mai ieftine şi reprezintă o alternativă pentru românii care nu dispun de bugetul necesar unui city break în străinătate. Pentru amatorii de turism rural există oferte precum cea promovată de Pensiunea Ştefania, din Praid. Aici, în perioada 27 ianuarie-31 martie, o minivacanţă de trei zile costă 200 de lei, în cameră dublă, în regim de demipensiune. Pensiunea este construită în stil vechi secuiesc şi se află în apropierea pădurii şi a râului Târnava Mică.

Nici pasionaţii de drumeţii nu duc lipsă de oferte. Spre exemplu, agenţia Guardo Tour are o ofertă pentru zona Tismana, la un preţ de 125 de lei pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun. De la vila unde se asigură cazarea, se pot organiza excursii la Mănăstirea Tismana, la Schitul Cioclovina de Sus sau la Peştera Gura Plaiului. Oferta este valabilă în perioada 12 februarie-15 martie.

Cei care iubesc muntele pot opta pentru trei nopţi de cazare la un complex hotelier localizat la 1.600 de metri altitudine, în Parcul Natural Bucegi, în apropiere de Peştera Ialomicioara. Oferta vine din partea agenţiei Maer Travel, la un preţ de 395 de lei pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus, în perioada 22-25 aprilie.

Bucovina, tărâm de basm

Zona Bucovinei, una dintre cele mai frumoase ale ţării, îşi aşteaptă turiştii cu oferte precum cea promovată de Unlimited Travel, la un preţ de 215 lei pentru trei nopţi de cazare, la hotel de 4 stele. Vizitatorii se vor putea bucura de vecinătatea pădurii, a pârtiilor de schi şi a numeroaselor vestigii medievale.

MOLDOVIŢA. Mănăstirile reprezintă principalele puncte de actracție din Bucovina FOTO: AGERPRES