Depardieu Jr., condamnat la închisoare

Depardieu Jr., condamnat la închisoare

Actorul francez Guillaume Depardieu, fiul lui Gérard Depardieu, a fost condamnat ieri la două luni de închisoare pentru că a condus în stare de ebrietate un scooter, informează AFP.

Avocatul actorului, Jean-Yves Liénard, care nu a fost prezent la tribunal, a anunţat că va face apel.             Procurorul a cerut o pedeapsă de trei luni de închisoare din cauza "mai multor fapte identice" deja judecate săvârşite de Guillaume Depardieu.             În vârstă de 37 de ani, fiul lui Gérard Depardieu a fost condamnat de mai multe ori la închisoare cu suspendare, fiind obligat şi să urmeze o cură de dezintoxicare.             Arestat în noaptea de 10 februarie, în timp ce circula cu un scooter de 50 cm3, Guillaume Depardieu avea peste 2 grame de alcool în sânge. Limita maximă autorizată în Franţa este de 0,5 g/l. Acesta a explicat poliţiştilor că se întorcea de la o petrecere unde consumase votcă.         Guillaume Depardieu şi-a pierdut piciorul drept în 1996 din cauza unei infecţii contractate în spital, unde fusese internat după un accident de motocicletă.

Născut la 7 aprilie 1971, Guillaume este fiul actorilor Elizabeth şi Gerard Depardieu şi frate mai mare al actritei Julie Depardieu. De mic acesta a fost prezent pe platourile de filmare alături de părinţii săi şi încă de copil părea destinat actoriei, graţie talentului de care dădea dovadă.

La 20 de ani a obţinut primul său mare rol în filmul "Toate dimineţile din lume", realizat de Alain Corneau, iar în 1996 primeşte premiul "Cesar" la categoria tinere speranţe.           Printre filmele în care a jucat Guillaume Depardieu se numără "Ne touchez pas la hache" (2007), "Mizerabilii" (2001), "Contele de Monte-Cristo" (1998), "Pola X" (1999), "Toate dimineţile lumii" (1992).

Ne puteți urmări și pe Google News

(12:29)