Demisie la nivel înalt în România. A invocat „motive personale” pentru a scăpa de...
- Dragos Manea
- 19 noiembrie 2019, 07:21
CFR Marfă anunţă că luni, 18 noiembrie 2019, „din motive personale”, directorul general al societății și-a înaintat demisia din poziţia deţinută din data de 6 septembrie 2017.
Marinică Voicu, directorul CFR Marfă a demisionat luni, „din motive personale”. Consiliul de Administraţie al companiei va desemna un nou director în perioada următoare, potrivit unui comunicat.
În perioada imediat urmatoare Consiliul de Administraţie al CFR Marfă va desemna un nou director interimar al societăţii, care va prelua atribuţiile funcţiei de director general.
Compania dă asigurări că activitatea curenta a societăţii nu va fi afectată de această decizie.
Prejudiciu de 400 de milioane de euro la CFR Marfă! Comisia Europeană a luat decizia
CFR Marfă face parte din companiile de stat care generează pierderi şi se află sub restructură. Atât ministrul Transporturilor cât şi preşedintele Consiliului Concurenţei au spus în cursul zilei de luni că societatea nu va fi desfiinţată şi activitatea angajaţilor nu va avea de suferit.
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a anunţat, astăzi, că ajutorul de stat acordat CFR Marfă în 2013 a fost ilegal, societatea urmând să returneze 380 de milioane de euro statului.
Conform şefului Autorităţii de Concurenţă, reprezentanţii companiei de stat susţin că CFR Marfă are active, iar un model de urmat, în acest caz, este Combinatul Oltchim, care a fost într-o situaţie similară şi care poate reprezenta un şablon pentru restructurarea altor companii.
„În cazul CFR Marfă, investigaţia Comisiei Europene este la final. Ştim că decizia este scrisă şi va fi comunicată până la finele anului. Compania a primit un ajutor în vederea privatizării, în 2013, când s-au şters datoriile. Ea nu şi-a revenit nici acum, nici privatizată nu a fost, a continuat să facă pierderi, evident că situaţia nu este sustenabilă”, a spus Chiriţoiu.
El a precizat că statul va avea la dispoziţie şase luni pentru a-şi recupera banii.
„Întâi va veni decizia de la Comisia Europeană, care spune că trebuie recuperat ajutorul de stat pe care l-a primit compania, deci statul trebuie să-şi recupereze banii pe care i-a dat sau pe care nu i-a încasat de la CFR Marfă, apoi, după ce ne vine decizia, vom vedea ce variante putem aborda şi vom avea la dispoziţie cel puţin şase luni pentru a recupera acest ajutor”, a arătat oficialul Consiliului Concurenţei.